Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda iz Manchestera

United je dječaku Rashfordu dao i vozača kako bi ga preoteo Cityju

Marcus Rashford
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.03.2016.
u 20:15

Ne stignem slaviti jer moram učiti. Imam ispit iz kemije, poručio je mladić.

Ako je istina da je Mel Rashford, majka maloga Marcusa Rashforda, propustila sinov debi za Manchester United protiv Midtjyllanda, jer joj je rekao da neće nastupiti, onda nema za čim žaliti. Bila je na Old Traffordu na derbiju protiv Arsenala i uživo vidjela još jedno Marcusovo blistavo izdanje, utakmicu kojom se svrstao među najveće tinejdžere engleskog nogometa: Waynea Rooneya, Thea Walcotta i Michaela Owena.

Na isti način kao i mali Rashford prije koju godinu u Manchester Unitedu predstavio se i Danny Welbeck, no njegova darovitost nije nikada dobila pravu priliku na Old Traffordu. Valjda u Manchester Unitedu neće dopustiti da još jedan talent zbriše u Arsenal.

Gradili bi momčad oko njega

A znate li što je Rashford izjavio nakon dva gola Arsenalu?

– Ne stignem slaviti jer moram učiti. Imam ispit iz kemije!

Marcusu Rashfordu malo je nedostajalo da postane igrač Manchester Cityja. Presudan za Marcusovu odluku o priključivanju Manchester Unitedu bio je program Nizozemca Renea Meulensteena čiji je osnovni naglasak na usavršavanju kontrole lopte.

Rashforda su u dobi od sedam godina u jednoj manchesterskoj akademiji uočili skauti obaju klubova i dječakovoj je obitelji, zbog mjesta stanovanja, prihvatljivije je bilo treniranje u Cityju.

– U Manchester Cityju obećali su mu da će graditi momčad oko njega. Kad su to čuli u Unitedu, tražili su od mene da ga svake nedjelje automobilom dovozim u njihov kamp na trening – kazao je David Horrock, trener koji je Rashforda vodio u dječačkim danima.

Unitedova doktrina, kaže Horrock, osvojila je Rashorda. Umjesto beskonačne tika-take na kojoj su inzistirali u Cityju, treneri u susjedskom klubu nisu mu postavljali nikakva ograničenja, dali su mu potpunu slobodu u igri omogućivši da iskaže sve svoje potencijale.

– Marcus je tada shvatio kako će uz metode u Manchester Unitedu postati bolji nogometaš – kazao je Horrock.

Sve je ostalo povijest. Munjeviti uspon kroz mlađe kategorije Manchester Uniteda i sasvim slučajan ulazak u prvu momčad zbog ozljeda Waynea Rooneya i skupocjenoga Francuza Martiala. I sada Louis van Gaal ispada vizionar koji je prvi prepoznao talent maloga Marcusa. Kako to da onda do prošlotjedne utakmice s Dancima u Europskoj ligi nijednom nije zaigrao za prvu momčad?

Sad dočekuju Watford

Zapravo, po zakonu velikih brojeva moglo se očekivati da će Rashford kad-tad isplivati na površinu. Zamislite, Louis van Gaal u svom je mandatu od ljeta 2014. godine u Manchester Unitedu promovirao čak 23 debitanta u prvoj momčadi. Od toga trojicu protiv Arsenala u nedjelju. I opet topnici nisu mogli ništa tom dječjem vrtiću s Old Trafforda.

Manchester United tako je zahvaljujući Rashfordovim golovima ostao u igri tek za plasman u Europsku ligu, što je ipak podbačaj s obzirom na enormna ulaganja. Nastavak Rashfordove serije trebao bi se dogoditi u srijedu, kada United dočekuje Watford.

Istoga dana nesuđeni Marcusov klub Manchester City gostuje kod Liverpoola, a Slaven Bilić s West Hamom dočekuje Tottenham.

Slaven Bilić protiv argentinskog majstora na klupi Spursa Maurizija Pochetina...

>>Manchester United na krilima čuda od djeteta srušio i Arsenal!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije