Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugovi

United dobio negativno financijsko izvješće

Manchester United (1)
AFP
18.05.2012.
u 22:04

Crveni vitezovi smatraju kako trenutačan vlasnik Manchester Uniteda dovodi klub do financijske propasti usprkos dobrim rezultatima i velikom broju sponzora

Financijska izvješća Manchester Uniteda pokazala su kako su financijske obveze vlasnika kluba Malcolma Glazera dovela do gubitka u vrijednosti od 71 milijuna funti.

Vijest o gubitku dala je dodatnu potvrdu onima koji se bune protiv vlasništva Malcolma Glazera. Prije nego što je Glazer počeo kupovati dionice kluba, Manchester United bio je bez dugovanja te je bio u višemilijunskom plusu. Otkada je Glazer preuzeo klub, dug raste svake godine bez obzira na vrhunske rezultate i velik broj sponzora. Financijske rezerve kluba pale su sa 112 milijuna funti na 25,6 milijuna, što znači da United trenutačno ima na raspolaganju 25,6 milijuna.

David Gill, izvršni menadžer Manchester Uniteda ustvrdio je kako se ne mogu natjecati s Manchester Cityjem oko plaća te kako Alex Ferguson i skauti Manchester Uniteda imaju tešku zadaću pronaći mlade i talentirane igrače koji će unaprijediti kvalitetu momčadi.

– Nijedan klub u premier ligi nema najbolje igrače na svijetu i ne može ih imati. Ali kvaliteta se uvijek može poboljšati, a mi to radimo – izjavio je Gill.

Grupa navijača Manchester Uniteda \"Crveni vitezovi\" koja se nije slagala s Glazerovom kupnjom smatra kako je apsurdno što od 2005. godine, otkad je Glazer kupio klub bez dugova, taj isti klub sada duguje 428 milijuna funti. Dugoročan im je plan otkupiti dionice i preuzeti vlasništvo nad klubom te napraviti financijsku reorganizaciju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije