Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZATORI TURNIRA

U Umag stižu Robredo, Dolgopolov i Čilić

'15.09.2013., stadion Stella Maris, Umag - Kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis cupa, Hrvatska - Velika Britanija, Ivan Dodig - Andy Murray. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
13.06.2014.
u 16:33

Na konferenciji za novinare u hotelu Regent Esplanade predstavljeni su igrači koji će nastupati na jubilarnom 25. izdanju ATP turnira u Umagu. Turnir će se održati između 17. i 27. srpnja.

- Cilj nam je bio pozvati igrače koji su prethodnih godina osvajali turnir i mislim da smo u tome uspjeli – rekao nam je direktor turnira Vanja Božičković.

Na turniru će nastupiti branitelj naslova Tommy Robredo, ali i prethodni osvajači turnira – Aleksandr Dolgopolov, osvajač turnira 2011. godine, te naš najbolji tenisač Marin Čilić koji je turnir osvojio 2012. godine. Osim njih nastupit će prošlogodišnji finalist i 15. igrač svijeta Fabio Fognini, te mlade nade svjetskog tenisa – dvadesetogodišnji Čeh Jiří Veselý i Australac hrvatskih korijena Bernard Tomić.

Hrvatsku će na turniru osim Čilića predstavljati i Borna Ćorić te Mate Delić koji je ove godine napravio skok za više od 200 mjesta, s 405. pozicije na 185. ATP ljestvice.

- Dvije od tri pozivnice odlučili smo dati našim mladim igračima – kazao je Božičković – Ovime želimo čestitati našim igračima na velikim uspjesima i vjerujem da će im baš Umag dati poticaja da naprave velike teniske karijere.

19. će se srpnja na otvaranju glavnog dijela turnira održati i egzibicijski meč u kojem će zaigrati četvorica teniskih veterana: Goran Ivanišević (finalist prvog Umaga), Thomas Muster (trostruki osvajač turnira), te Mansour Bahrami i Henri Leconte.

- Očekujte vrhunske teniske majstorije, sve su to igrači koji su istinske teniske legende – dodao je Božičković.

Svjedoci smo kako svake godine turnir napreduje, a ove se godine investiralo u teniske terene u centru koji su potpuno obnovljeni. Također, novost je kako će se preko interneta prijenosom uživo moći pratiti mečevi u cijelome svijetu što je prošle godine bilo moguće samo u Hrvatskoj. Direktor turnira Božičković očekuje ponavljanje dobrih prošlogodišnjih rezultata kada su se snimke iz Umaga mogle vidjeti u 170 zemalja svijeta.

- Osim onog teniskog doživljaja koji pružamo posjetiteljima, naš je događaj i veliki društveni, ali i turistički događaj kojim promoviramo Umag, Istru i cijelu Hrvatsku – zaključio je Božičković.

- Umag je pravi primjer i proizvod sinergije u turizmu - dodao je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

Gradonačelnik je Umaga Vili Bassanese također izrazio zadovoljstvo turnirom.

– Nisam ni maštao gledajući turnir 1990. kako ću jednog dana biti uključen u ovo veliko natjecanje. Ono što je za Francusku Roland Garros, a za Englesku Wimbledon, to je za Hrvatsku turnir u Umagu!

Komentara 1

ZX
zark x
13:00 17.06.2014.

Lani nisam bio, ali ove godine dolazim. Volio bih da je i karlovic dodje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije