Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEVHEN ČEBERKO

Ukrajinac se javno ispričao Osijeku i suigračima nakon što je odbio igrati iz prosvjeda

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
17.04.2023.
u 17:14

Bivši ukrajinski reprezentativac se naljutio na klub te je bio izbačen iz momčadi, a sada se ispričao i očekuje se da će se vratiti u kadar Osijeka, koji ne zna za pobjedu u posljednjih 11 utakmica

Nogometaš Osijeka i bivši ukrajinski reprezentativac Jevhen Čeberko (25) je prije tri HNL kola zbog neobičnih razloga izostao iz utakmice u borbi za treće mjesto prvenstvene ljestvice protiv Rijeke na Rujevici, koja je završila rezultatom 1:1. Razlog izostanka braniča nisu bili ni zdravstveni, niti je bila riječ o kartonima, već je bio izbačen iz momčadi.

Čeberko je treneru Borimiru Perkoviću uoči putovanja rekao da se ne osjeća spremnim za put te je ostao u Osijeku. Prema informacija bliskima klubu Čeberko je bio ljutit jer je Osijek tada odbio ponudu vrijednu milijun eura iz američkog MLS-a za svojeg Ukrajinca.

Čeberko je htio otići iz kluba, ali je uprava donijela odluku da si nakon odlaska Mile Škorića u Kinu ne mogu dozvoliti prodaju još jednog važnog prvotimca. Nakon toga se Čeberko dodatno naljutio te je i izbačen iz momčadi, a sada se javno ispričao i očekuje se da će ponovno konkurirati za momčad.

"Prije svega želim se i ovim putem ispričati cijelom klubu, stručnom stožeru, suigračima i navijačima. Iz današnje perspektive svjestan sam da je moj potez bio pogrešan i nepromišljen, kao i da je mnoge razočaralo to što sam u važnom trenutku iznevjerio suigrače", poručio je Ukrajinac pa dodao:

"Bila je to brzopleta i kriva odluka, vođena više emocijama nego razumom, zbog stvari koje su mi se dogodile na privatnom planu. Žalim zbog toga, napravio sam pogrešku iz koje ću sigurno puno naučiti i koja se više neće ponoviti. Hvala Klubu što mi je omogućio drugu priliku i povratak u momčad. Mogu obećati da ću, kao i do sada, pružati svoj maksimum za Osijek!" stoji u poruci Jevhena Čeberka.

Otkako su redove Osijeka napustili DIon Drena Beljo, Laszlo Kleinheilser, Mile Škorić i Slavko Bralić, klub je u katastrofalnoj formi. Momčad s Grada na Dravi ne zna za pobjedu već u posljednjih 11 utakmica. U tih 11 susreta remizirali su u šest susreta i izgubili pet, uz gol razliku 5:12.


 
 

Komentara 1

KU
Kujttim
18:42 17.04.2023.

Čeberko nikoga nije iznevjerio nego sada Osijek na sve načine pokušava zaustaviti ovaj gubitnički niz. Osijek je u ovom trenutku rezultatski daleko najlošija momčad lige. Prvo su smijenili bjelicu, pa su smijenili Renea Pomsa, a sada po po svemu trebao biti smijenjen i Borimir Perković. Perković je u 6 utakmica osvojio samo 6 bodova, dakle 0,66 bodova po utakmici. prvo su tolerirali ono s Bočkajem, pa su tolerirali ono s Caktaše, evo sada toleriraju i ovo s Čeberkom. Istina, kazne oni te igrače, ali ostaju u momčadi i to onda ruši ozbiljnost i poslovnost kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije