Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILWAUKEE BUCKS

Ukićev veliki problem je briljantni Jennings

Roko Leni Ukić
Željko Hladika
04.11.2009.
u 11:32

Brendon Jennings, 20-godišnji košarkaš rođen u Los Angelesu, bio je još do prije nekoliko mjeseci čovjek zadužen za klupu rimske Lottomatice, a danas je NBA zvijezda.

Kao deseti izbor na ovoljetnom NBA draftu tog je 185 centimetara visokog košarkaša izabrao Milwaukee Bucks i odmah se znalo da će time postati konkurent hrvatskom košarkašu Roku Ukiću za igru.

No, prvotne informacije su govorile da će Ukić pravu borbu za startnu momčad imati sa Lukeom Ridnourom, ali je već predsezona, a utakmice regularnog dijela pogotovo, pokazala da će hrvatski reprezentativac pored Jenningsa dobivati minute na kapaljci ove sezone.

Poveznica Ukića i Jenningsa je ta što su u karijeri nosili isti dres, onaj rimske Lottomatice, a razlika što je Ukić u talijanskoj momčadi imao jednu od glavnih rola u svoje doba, dok je Jennings nakon Ukića, na opće čuđenje, prošle sezone dobivao jako malo prilike da se iskaže u prosječnoj momčadi europskih razmjera.

Naime, Jennings je u talijanskoj Lega A Basket dobivao tek 17 minuta u prosjeku, a u Euroligi tek nešto više (19 minuta), te nije bio niti blizu statusa zvijezde. No, u NBA ligi su odmah prepoznali njegov potencijal, a on je u prvom ogledu sezone bio sasvim blizu da stane uz bok legende svjetske košarke, Oscara Robertsona.

Robertson je, naime, jedini košarkaš u povijesti NBA lige koji je u NBA debiju ostvario "triple-double" učinak. Jennings je bio milimetrima blizu, u porazu kod Philadelphije je ubacio 17 poena uz devet skokova i devet asistencija.

Nakon tri odigrane utakmice Jennings je na odličnom prosjeku od 22 poena, 4 skoka, 5.3 asistencija, te skoro dvije ukradene lopte. Ukupan šut mu je odličnih 48 posto, za tri poena čak 50 posto.

Jennings je također, pomalo američki netipično, govorio o svojim europskim košarkaškim iskustvima, ne želeći napadati klub koji nije imao dovoljno povjerenja u njega i ne marginalizirati euro-košarku.

- Jako mi je pomoglo igranje u Europi i mnogima bih predložio to iskustvo. Tamo igra mnogo 30-godišnjaka, ali vražji su to košarkaši. Svaki od njih je lukav, košarkaški strašno inteligentan i nije jednostavno igrati protiv njih, dapače... Mučio sam se u dokazivanju, ali i mnogo toga naučio - rekao je Jennings.

Nažalost, Milwaukee Journal Sentinel već danima bruji o talentu Brendona Jenningsa, a u niti jednom svom retku ne posvećuje pozornost hrvatskom igraču Roku Ukiću. Nakon Toronta izgleda da i Milwaukee postaje velika kušnja splitskog košarkaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije