Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Voloder

"Ukić se treba vratiti u Europu da ne zahrđa"

Damir Voloder
Krunoslav Petrić/PIXSELL
30.12.2009.
u 09:05

Osim što je svojedobno i on sam bio laureat u našoj anketi (kada se biralo samo igrače iz hrvatskih klubova), Damir Voloder zaslužio je mjesto u Večernjakovoj ocjenjivačkoj komisiji i zbog toga što je trener aktualnog lidera među klubovima A-1 lige.

Na opće, pa i vlastito iznenađenje, njegova Darda vodi s osam pobjeda, uza samo jedan poraz.

– Većinom su to domaći momci, pa nije u pitanju ni nekakav novac. Sitni su to iznosi koji nimalo ne kvare odlično ozračje u momčadi – kaže Voloder.

Tomić mora u jači klub

S obzirom na to da mu je dobro krenulo kao treneru, čini se da si je prekasnim prestankom igranja (sa 44 godine) oduzeo dragocjene trenerske godine.

– Nije mi žao zbog toga jer sam obožavao igrati košarku, bio sam razigravač. Možda bih još igrao da Osijek te 2003. nije ispao iz lige.

Na njegovoj listi našla su se dva braniča i tri centra.

– Ukić se na Eurobasketu profilirao kao vođa reprezentacije, no trebao bi se iz NBA lige, gdje ne igra, vratiti u Europu da ondje ne zahrđa. Mislim da bi u dobroj euroligaškoj momčadi došao do izražaja. Recimo, gledam tog realovca Prigionija i usuđujem se reći da nije bolji od Ukića.

Promjenu sredine Voloder predlaže i igraču kojeg je svrstao na drugo mjesto.

– Ante Tomić je iz godine u godinu sve bolji i da bi se taj trend nastavio morao bi otići u jači klub gdje će imati veću odgovornost, ali i bolje treninge i suigrače. Žao mi je što ove sezone nije u Ciboni, bio bi to za njega golem iskorak. Žao mi je i što ga nije bilo na Eurobasketu.

Bez Planinića to nije to

I Voloder je onaj jedan bod, koji ide uz peto mjesto, dodijelio perspektivnom Mariju Delašu.

- Samim time što je bio najbolji igrač SP-a mladih reprezentacija, zaslužio je mjesto među najboljima. Za Vujčića mi je, pak, drago da se vratio u reprezentaciju, od njega nacionalna vrsta još može imati koristi, baš kao i od Planinića bez kojeg reprezentacija nije isto što i s njim. Zoki je ove godine dobro igrao u iznimno jakoj momčadi kao što je CSKA.

Voloderov izbor

Roko Ukić (Toronto/Milwaukee) 10

Ante Tomić (Zagreb) 7

Zoran Planinić (CSKA) 5

Nikola Vujčić (Olympiacos) 3

Mario Delaš (Split) 1

Osobni karton

Damir Voloder igračku je karijeru završio sa 44 godine, a sa 37 bio je najbolji hrvatski košarkaš u hrvatskim klubovima u ovoj istoj anketi. Igrao je za Vuteks, Borovo, MZT iz Skoplja, Kikindu, Split, Vinkovce, a najviše za Osijek (1992.-1997. i 1999.-2003.). Prošle sezone uveo je Dardu u A-1 ligu, a sada je s tom momčadi vodeći u istom natjecanju. U godinu i pol dana s Dardom je u 46 službenih utakmica 42 puta pobijedio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije