Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetanu je dosta

Ukić: Ne mogu više podnijeti da sam gubitnik

'04.09.2010., Istanbul ?2010 FIBA SP Istanbul. Utakmica osmine finala Hrvatska- Srbija u Sinan Erdem Dome.Roko Ukic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
05.09.2010.
u 17:20

- Košarka nam treba prestati biti ukleti sport, no ja nemam rješenja za postizanje tog cilja i to me ubija – kazao je Ukić.

Opet je bio sjajan sugovornik iako okolnosti nisu bajne. Roko Ukić kapetanski je otvorio dušu. Nije se stidio priznati koliko ga tišti to što s Hrvatskom ne uspijeva nikako na zelenu granu. Jutro poslije nes(p)retnog poraza od Srbije u osmini finala (72:73) otvorio je izlaz gorčini koja se skupljala godinama.

Lupam glavom o zid

– Vidio sam u medijima i pozitivnih reakcija, no ispadanje u osmini finala meni ne može biti pozitivno. Po ne znam koji put ispao sam u eliminacijskoj utakmici s ukupnom koš-razlikom od dva i pol koša i to me frustrira. Rekao sam ljudima iz stožera da sam tu već osam godina i da ne želim raditi za sutra ili za ne znam kada, nego da hoću napraviti nešto danas.

Je li Hrvatska doista ukleta reprezentacija. Od 1996. naovamo samo je 2008. bila hvaljena godina (šesto mjesto na OI)?

– Ne znam što je, ali je nemoguće da nam se događaju ovakve stvari. Nemoguće je da se Kus ozlijedi u posljednjem napadu, 'padne po Rašiću' i napravi presudni prekršaj sekundu prije kraja.

Zar više ne vjeruje da će doći utakmica u kojoj će se i nama otvoriti vrata raja?

– Svake godine lupam glavom o zid, nadam se i nikako nam ništa ne dolazi. Nešto se mora promijeniti. Ne kažem da smo krivo radili, da nešto među nama nije štimalo, no frustrirajuće je ovako. Sve loše što mi se dogodilo u košarci dogodilo mi se u reprezentaciji. U klubu sam dobio 90 posto tijesnih završnica, u reprezentaciji nula. Ne znam kako se nositi s time. Mi koji smo duže tu više ne znamo što da radimo. Nije moguće više tako gubiti.

Mogu li novi momci, poput Bogdanovića i Tomića, promijeniti lošu karmu?

– Došlo je šest novih ljudi i opet je sve isto, svaki put puknemo. Treba se pojaviti neki mali Jordan da to sve skupa promijeni.

Neću igrati bez cilja

Pokušali smo ga utješiti. Ta niste puknuli protiv favoriziranih Srba, igrali ste odlično do samog kraja?

– Ja hoću biti favorit. Ne zanima me više dolaziti u reprezentaciju na način da molim Boga da prođem skupinu. Ako ne mogu doći s visokim ciljem, neću više igrati. Kakvog smisla ima svake godine biti sedmi. Ne želim igrati za sedma mjesta, a to je moja realnost u reprezentaciji. Ako nisam dovoljno dobar kao igrač, kao pojava na terenu, ako ne utječem na suigrače, to onda nema smisla. Nema smisla stalno biti šesti.

Zar je tako teško prihvatiti da su drugi bolji? Možda nam je tu i mjesto?

– Možda, no onda treba okrenuti ploču i početi s nečim novim. Zar ćemo doći u Litvu na Eurobasket i biti opet šesti? Moje su frustracije prešle svaku granicu i teško mi je više živjeti kao luzer, a gubitnik sam jedino u reprezentaciji i to ne mogu podnijeti.

Komentara 10

Avatar svesifre
svesifre
23:00 05.09.2010.

Nismo znali da vam ova tekma toliko znači. Trebali ste reći da vam je baš frka i pustili bi vas, pa mi svakako spremamo tim tek za naredno evropsko. Drugi put recite na vrijeme. Pa neće nam pasti kruna sa glave ako vas jednom i pustimo.

Avatar cluesblues
cluesblues
19:34 05.09.2010.

ukic bi se ipak trebal malo spustit na zemlju i bit malo i samokritican - po njegovom shvacanju repke, dopizdilo mu je da igra sa suigrackim luzerima, a da malo analizira i svoju igru (po statisci) vidio bi da puno toga i sam zasere (nek si pogleda kolko je jucer imal izgubljenih lopti, promasenih trica, kolko cesto carini loptu i igra neke svoje tekme itd - taman kad napravi neki mrak potez, iza toga slijede bar 1-2 greske)...makar ga cijenim ko igraca, ali za ovakve izjave jos treba igracki napredovat - a debelo najveci krivac za ovaj fijasko je onaj amater vrankovic, koji da ima imalo obraza bi odmah dao neopozivu ostavku (ali da ima obraza, ne bi se nikad ni gural na to mjesto za koje nema nikakve kvalifikacije ni prethodne rezultate) - po kvaliteti, ova repka moze daleko vise, ali treba strucnjaka koji ce to sve znat uglazbit i imat pravi autoritet. ako ce vrankovic ostat za cilkus za ep, onda mozemo zaboravit hrvatsku kosarku, i to na duze vrijeme, jer ce do kraja upropastit ovu mladu generaciju,....

Avatar svesifre
svesifre
22:43 05.09.2010.

Daj Roko ne srdi se. Gore glavu. EVO OVAJ PUT NISTE ŠESTI. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije