Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igramo četvrtfinale

Ukić: Kada je sve otišlo k vragu, Bojan je preuzeo odgovornost

'16.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenia 2013, drugi krug, grupa F, Hrvatska - Grcka. Bojan Bogdanovic . Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
16.09.2013.
u 19:36

– Najprije smo izgubili dobivenu utakmicu, a onda spašavali već izgubljenu, no hrabre Bog očito čuva – kazao je Žora

Protiv Grčke to je na kraju bila "grčka drama", jer Grci su se tim porazom oprostili od Eurobasketa, a Hrvati su pak opet pobijedili u jednoj neizvjesnoj utakmici, zapravo najnapetijoj na cijelom prvenstvu.

Pobjedu koja donosi najprihvatljivijeg suparnika u četvrtfinalu (Ukrajinu) naši košarkaši izborili su tek u drugom produžetku (92:88).

>>Hrvatska spasila Španjolsku od ispadanja s Eurobasketa!

Bogdanović je bio junak

– Nekoliko puta bili smo na pragu pobjede, a Grci bi se vraćali u život. To nije bilo lako psihički izdržati. Zato će nam i ta utakmica poslužiti za jačanje karaktera, da i dalje vjerujemo da se možemo izvući i kada nam je najteže – zborio je Damjan Rudež, strijelac iznimno važne trice u drugom produžetku za 86:79.

Junak "dodatnog vremena" bio je Bojan Bogdanović. Od svoja 22 koša, odnosno od 22 koša koliko je Hrvatska postigla u produžecima, on ih je postigao 13. Posebice je bila važna trica 25 sekundi prije kraja prvog produžetka kojom je našoj reprezentaciji pružio novu priliku.

– U tom napadu bila je ideja da Draper uzme loptu, a da Rudež i ja idemo na drugu stranu i da nam je on doda. Kada sam dobio loptu, osjetio sam da trebam pucati – prepričao je Bojan, kojeg je kapetan Roko Ukić proglasio junakom pobjede:

– Kada je sve otišlo kvragu, kada nam je pala taktika, Bojan je preuzeo odgovornost.

Na sebe je nešto preuzeo i izbornik Jasmin Repeša – odgovornost za tricu Zisisa pri 70:67, na isteku 40. minute, za produžetak.

– Da smo izgubili utakmicu, bila bi to moja krivica jer sam tražio da se igra obrana, jer smo imali još jednu minutu odmora i priliku za organizaciju napada. Nažalost, u tih devet sekundi Ukiću je ispala lopta pa nije iskoristio to što ga je preuzeo visoki igrač.

Koliko god je Zisis zaslužan što su Grci uopće igrali produžetke, toliko je ispao i svojevrsni tragičar.

Pri 77:77 promašio je za pobjedu, a u završnici drugog produžetka promašio je najprije ulaz, a potom i otvorenu tricu. Ipak, grčki izbornik Andrea Trinchieri, talijanski stručnjak kojem je majka Hrvatica, nije dao na svog igrača:

Žoriću i dva šava na arkadi

– Ovo mi je bila najteža utakmica u trenerskoj karijeri, teža no što sam mogao i zamisliti. Ne mogu Zisisu ništa zamjeriti jer je zbog petog prekršaja morao igrati 43 minute. A kad smo ostali bez Spanoulisa, ostali smo bez "kemije" u napadu.

Spanoulis je izašao nakon dvije minute prvog produžetka kada je napravio prekršaj na Tomiću (15 koševa, 12 skokova), koji je oba bacanja promašio. Promašio ih je i Kruno Simon pri 92:88, devet sekundi prije kraja drugog produžetka. Bez obzira na samo pet koševa i četiri izgubljene lopte, Simon je bio jedan od heroja pobjede jer uopće nije trebao igrati.

– Natukao sam stopalo i imam hematom pa je bilo rečeno da neću igrati, no kada sam ušao u svlačionicu osjećao sam se glupo pa sam odigrao na silu.

Luka Žorić je pak završio utakmicu s dva šava na arkadi jer je naletio na nečiji lakat.

– Najprije smo izgubili dobivenu utakmicu, a onda spašavali već izgubljenu, no hrabre Bog očito čuva – kazao je Žora.

>>Hrvatska pobijedila Grčku 92:88. Repeša: Ja sam kriv za produžetke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije