Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Ukić fantastičan u debiju za Fener

Roko Leni Ukić
VL
14.01.2010.
u 22:29

Roko Ukić je odigrao sjajnu premijernu utakmicu za Fenerbahçe u svom povratku u Europu, a odličan je bio i Gordan Giriček.

Hrvatski su košarkaši održavali nadu istanbulskog kluba protiv Žalgirisa, ali ostali su usamljeni.

Ukić je utakmicu završio s 20 poena (dvica 7-13, trica 1-3, slobodna bacanja 3-3), šest skokova i četiri asistencije. Posebno je sjajan bio u posljednjoj četvrtini u koju je Žalgiris ušao s velikom prednošću, 68:51. Na krilima Ukića, koji je u tom razdoblju igre ubacio 12 koševa, Fener se pred kraj približio na samo pet poena zaostatka, ali snage za senzacionalni preokret nije bilo.

Giriček je ubacio 16 poena (dvica 3-5, trica 3-5, slobodna bacanja 1-1), te dodao osam skokova. Bosansko-hercegovački košarkaš Emir Preldžić upisao je četiri poena, a njegov je sunarodnjak Damir Mršić ostao na nuli. Pobjednike je s 18 koševa vodio Martynas Pocius.

U kadru litavske momčadi bio je i naš Mario Delaš, ali nije odigrao ni sekunde za svoj novi klub.

U dvoboju najboljih momčadi skupine Barcelona je u Blaugrani još jednom uvjerljivo nadigrala Montepaschi (85:70, u Sieni je bilo +19 za Katalonce), te prvo mjesto izborila s maksimalnih deset pobjeda.

Euroliga, 10. kolo, skupina A:

Fenerbahçe – Žalgiris 68:76

Cibona – Asvel 73:71

Barcelona – Montepaschi 85:70

Redoslijed: 1. Barcelona 9-0 (-1), 2. Montepaschi 8-1 (-1), 3. Žalgiris 3-7, 4. Cibona 3-7, 5. Asvel 3-7, 6. Fenerbahçe 3-7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije