Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde s nadama

Ukić djeci: Bryant mi je draži od Lebrona jer osvaja naslove

Ukić Delaš (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
28.06.2010.
u 19:15

- Gledam SP u nogometu i navijam za Ganu. Znam da je to nemoguće, ali volio bih da uzmu titulu - kaže Roko.

Vrteći se u krug devetogodišnji klinac sramežljivo je nabrajao.

- Igrali ste za Buckse, Toronto, Barcelonu, Lottomaticu, sada ste u Fenerbahčeu...

Počeo sam kao i vi

Roku Ukić, naša velika košarkaška zvijezda, slatko se nasmijao, iznenadio kako maleni sve zna.

- Lijepo je to čuti. I ja sam počeo u vašim godinama, a pravi početak bio mi je u 2. srednje kad sam zaigrao za prvu momčad - obratio se Ukić polaznicima 11. košarkaškog kampa Split CO.

Zajedno s njim bio je i najbolji svjetski mladi igrač Mario Delaš, koji je iz Splita prešao u Žalgiris.

- U ovom kampu sam učinio svoje prve korake - rekao je Delaš.

A onda su klinci počeli s pitanjima.

- NBA je jedan drugi svijet, po svemu, bilo mi je bolje u Tornotu. A vratio sam se jer u Feneru mogu igrati koliko hoću, izađem i vratim se kad poželim. U NBA se bilo teško prilagoditi, igraš protiv crnaca koji su brzi - ubrzanim ritmom odgovarao je Roko.

Zakucavanje je najdraže

A Delaš je objasnio što mu je najdraže u košarci.

- Zakucati, to je najbolji način za zabiti koš.

Naravno, Ukića je sustiglo pitanje koji mu je najdraži košarkaš. To je ono što je polaznike kampa škole košarke koji se održava pod pokroviteljstvom Splitske banke najviše zanimalo.

- Ja znam da većina vas najviše voli Lebrona Jamesa. On zakucava, zabija s centra. A meni je draži Kobe Bryant. Znate zašto? Zato jer on osvaja naslove. Za deset godina i vi ćete više voljeti igrače poput Kobea - pojasnio im je Ukić.

Posjet kampu iskoristili smo da Ukića priupitamo o dva svjetska prvenstva. O nogometnom koje se sada igra i o košarkaškom koje je na rasporedu za dva mjeseca.

- Svaki dan sam na treningu u Spaladium areni, a u pauzama gledam utakmice. Navijam za Ganu, volio bih da budu svjetski prvaci. Znam da je to nemoguće, ali oduvijek favoriziram afričke ekipe - rekao je Ukić.

A na onom drugom SP-u, što će biti.

- Velika je stvar što smo se plasirali nakon šesnaest godina. Najvažnije je proći skupinu, a poslije što bude - rekao je Ukić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije