Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORSAT ZOVKO

UFC ozbiljno razmišlja o dolasku u Hrvatsku

Orsat Zovko
Goran Kovačić/Pixsell
13.01.2014.
u 23:36

- Već sam u dva navrata išao na sastanak s čelnicima te promocije. Najprije u London, gdje je središte za ovaj dio svijeta, a zatim i u Las Vegas, gdje im je središnjica. Ovaj drugi sastanak je bio nedavno i sad već možemo reći da UFC ozbiljno razmišlja o produkciji svog eventa u Hrvatskoj - kaže Zovko.

Ponukani sve češćim i ozbiljnijim špekulacijama oko dolaska najjače svjetske MMA promocije - UFC, u Hrvatsku, Fightsite je odlučio provjeriti informaciju kod čovjeka koji je u svakodnevnom kontaktu s čelnicima iste. Radi se o vlasniku Fight Channela i predsjedniku FFC-a, Orsatu Zovku. Ako je tko upoznat s planovima UFC-a za ovu regiju, to bi trebao biti upravo Zovko.

Ima li istine u špekulacijama da UFC stiže u Hrvatsku?

- Mogu potvrditi da ima. Već sam u dva navrata išao na sastanak s čelnicima te promocije. Najprije u London, gdje je središte za ovaj dio svijeta, a zatim i u Las Vegas, gdje im je središnjica. Ovaj drugi sastanak je bio nedavno i sad već možemo reći da UFC ozbiljno razmišlja o produkciji svog eventa u Hrvatskoj.

Možete li biti nešto konkretniji?

- U ovom trenutku nažalost ne jer ne smijem govoriti o detaljima dok ih sam UFC ne objavi. No, smatram da je sjajna stvar za Hrvatsku i Zagreb što smo nakon finala K-1 WGP-a i sada Gloryja koji se u ožujku održava u Areni, da i UFC barem planira doći ovdje. To je veliko priznanje i za hrvatski borilački sport i čitavu našu scenu ovog sporta.

Je li bilo govora o imenima boraca koji bi nastupali s obzirom da UFC ima običaj potpisati par regionalnih boraca kada dolazi na novo tržište?

- Bilo je govora i mi smo predložili nekoliko imena iz regije koja će uzeti na razmatranje. Toliko mogu reći u ovom trenutku. Već nekoliko godina smo UFC-ov partner za ovaj dio svijeta i logično je da će nas pitati za mišljenje", zaključuje Zovko.

Prema ovome što je izjavio Cro Copov menadžer, jasno je da UFC zaista ozbiljno razmišlja o Hrvatskoj kao potencijalnoj destinaciji za svoje evente. Hoće li se i kada tako nešto realizirati, u ovom trenutku je teško znati, no jasno je da Hrvatska definitivno kotira kao borilački lider u ovom dijelu Europe, ali i da se Fight Channel etablirao kao odlična produkcijska kuća čiji se projekti cijene i među najvećim igračima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije