Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Kansas Cityju

UFC on FOX: “Mighty Mouse” u lovu na Andersona Silvu, “Jacare” protiv Whittakera!

UFC
Foto: Fightsite.hr
1/5
10.04.2017.
u 17:12

Odličan popis borbi sastavili su UFC-ovi “match makeri” za priredbu u Kansas Cityju koju predvode dvobojem za titulu u muha kategoriji Demitrious Johnson i Wilson Reis

Spring centar u Kansas Cityju je domaćin naredne UFC on FOX priredbe koja je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju 16. travnja na Fight Channel PPV-u!

Odličan popis borbi sastavili su UFC-ovi “match makeri” za priredbu u Kansas Cityju koju predvode dvobojem za titulu u muha kategoriji Demitrious Johnson i Wilson Reis, piše fightsite.hr.

“Mighty Mouse” za povijest

Ukoliko uspije ponovno obraniti pojas, “Mighty Mouse” će to učiniti po jubilarni 10. put čime će srušiti apsolutno sve rekorde u elitnoj MMA promociji. Tom brojkom će se izjednačiti s legendarnim Andersonom Silvom u ukupnom broju obrana, no Johnson je to napravio uzastopce, dok je Brazilac u nekoliko navrata radio skokove u višu kategoriju. Ovaj put će na drugoj strani Octagona Johnsonu stajati Brazilac Wilson Reis. U nedostatku bilo kakve konkurencije u muha diviziji za Johnsona, UFC više ne bira. A budimo pošteni i nema previše izbora…

 

Svatko tko skupi nekoliko pobjeda je dobar kandidat za pokušaj detroniziranja Johnsona. Tako je Reis s tri pobjede u nizu i posljednjom na UFC-u 208 u veljači, stekao status izazivača. U UFC-u je od 2013. a ranije se natjecao u Bellatoru i Elite XC-u. Od kada je stigao u elitni Octagon Reis je skupio šest pobjeda i poraze od Formige i Alcantare.

Johnsona zaista nije potrebno predstavljati, 30-godišnji Amerikanac je u UFC-u od 2011., a nakon što je iz bantam kategorije prešao u diviziju do 58 kila, započeo je njegov nevjerojatni pobjednički niz. od 2012. do danas je nanizao 11 pobjeda, a na prste jedne ruke se mogu nabrojati situacije u oktagonu kada je bio ozbiljnije ugrožen. Većina MMA analitičara ga smatra najboljim P4P borcem današnjice.

Namajunas na teškom ispitu protiv Waterson

“Co-main” event donosi ženski slamka dvoboj između Rose Namajunas i Michelle Waterson. Dvoboj je to vrlo popularnih borkinja koje dobro kotiraju na ljestvici najboljih. Namajunas je nakon tri uzastopne pobjede poražena u posljednjem dvoboju od Karoline Kowalkiewitz podijeljenom odlukom sudaca. To ju je udaljilo od mjesta prve izazivačice pa će nešto lošiji dojam iz tog dvoboja pokušati ispraviti u Kansas Cityju protiv Waterson.

No, neće imati lagan zadatak s obzirom na dva dosadašnja UFC nastupa bivše prvakinje u Invicta FC-u. Waterson je od dolaska u UFC prekidima, točnije gušenjem s leđa, svladala Angelu Maganu i posljednje Paige VanZant. Ozbiljno je to upozorenje za Namajunas kojoj dva poraza u nizu nikako ne bi dobro legla.

Ništa manje zanimljiv nije niti dvoboj između Brazilca Rondalda Jacarea Souze i Roberta Whittakera u  srednjoj kategoriji. Ponajbolji “jiu-jitser” čitavog UFC-a od dolaska u UFC 2013. niže pobjedu za pobjedom uz vrhunske predstave. Jedini koji ga je do sada uspio pobijediti je bio Kubanac Yoel Romero i to u dvoboju koji je završio podijeljenom odlukom sudaca. Sve ostale protivnike Brazilac je relativno lako riješio baš kao i posljednja dva: Belforta i Boetscha. No, ništa od toga nije bilo dovoljno da bi Souza dobio priliku za osvajanje titule. Ispred njega su i Rockhold i GSP i Romero i..i…

U Kansas Cityju će snage odmjeriti sa sjajnim Australcem Robertom Whittakerom. Nadolazeća zvijezda iza sebe ima šest uzastopnih pobjeda. Ako tome dodate dva poraza od Thompsona i McGeea, te dvije uvodne pobjede, dolazite do sjajnog omjera od 8-2, koliko Whittaker ima u elitnom oktagonu. Ne treba posebno naglašavati da će mu dvoboj protiv Souze biti daleko najteži i najveći u profesionalnoj karijeri. U slučaju poraza njegova pozicija ne bi bila posebno ugrožena, dok bi mu slavlje protiv slavnog majstora BJJ-a donijelo velik korak u karijeri.

Na glavnom popisu borbi ove UFC on FOX priredbe se još nalazi i dvoboj u perolakoj kategoriji između Jeremyja Stephensa i Renta Moicana. Uvodni dio predvode teškaši Roy Nelson i Alexander Volkov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije