Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ian McCall

UFC borac zbog biznisa s marihuanom razmišlja o prekidu karijere

Ian McCall
Twitter.com
04.11.2015.
u 22:00

- Naš sport se financijski raspada i mi tu ne možemo ništa. Više nije ono što je bio, nije ono što je bio prije pet godina, pa čak niti ono što je bio kad sam ja došao u UFC. Morao sam pronaći drugi posao pored ovoga.

Jedan od najboljih boraca UFC-ove muha kategorije, Ian McCall, razmišlja o završetku svoje MMA karijere te potpunoj posveti privatnom biznisu. Naime, 'Uncle Creepy' je dio uprave tvrtke za proizvodnju medicinske marihuane, piše Fightsite.

Borac koji je po mnogima pružio najbolji otpor Demetriousu Johnsonu, Ian McCall (13-5-1, 2-3-1 u UFC-u), možda više nikad neće nastupiti u nekoj MMA borbi. Naime, jedini borac kojeg Mighty Mouse nije savladao u muha kategoriji (jednom neodlučeno, drugi put pobjeda DJ-a na bodove) bi se mogao posvetiti poslovnoj karijeri.

Naime, McCall je dio vodstva prve kalifornijske tvornice medicinske marihuane, odnosno zamjenik je glavnog menadžera u istoj. Naravno, budući da marihuana još nije u potpunosti dekriminalizirana u SAD-u, to nije dobar opis, ali nešto više o tome rekao je sam McCall:

- Ja i moj poslovni partner dobili smo ovu priliku na lutriji, kao jedan od 20 odabranih, da možemo proizvoditi i prodavati derivate kanabisa te ih prodavati nadležnim ustanovama i to pet godina nakon novog zakona, koji je zatvorio sve "Smart shopove". I što je najbolje, nitko nas ne može zatvoriti, jer je sve u potpunosti legalno. Moramo samo državi plaćati sve takse, koje su podosta velike te raditi sve po propisima i nitko nam ništa ne može. Na kraju ćemo postati jedan prekrasni Wellness centar.

Naravno, to bi mu moglo oduzeti dosta vremena za treniranje i nastavak njegove MMA karijere. No, to nije jedini razlog zašto je Uncle Creepy možda posljednji put ušao u UFC-ov kavez.

- Naš sport se financijski raspada i mi tu ne možemo ništa. Više nije ono što je bio, nije ono što je bio prije pet godina, pa čak niti ono što je bio kad sam ja došao u UFC. Morao sam pronaći drugi posao pored ovoga. Volim borbe, to je moja opsesija te ću se vjerojatno boriti i dalje, no teško je vrijeme. No, ukoliko posao krene i ne bude mi više financijska potreba boriti se, prestat ću. Bit ću i dalje borac koji je u dvorani i koji trenirati timske kolege, no neću više nastupati - rekao je.

U svojoj posljednjoj borbi, McCall je poražen od Johna Linekera, koji je za tu borbu pao vagu i bila mu je posljednja u muha kategoriji. Trenutno nema ugovorenu borbu, nakon što je zbog ozljede otkazao meč protiv Dustina Ortiza u kolovozu.

>> Cro Cop objavio fotke sa sparinga, otkriveno u kakvim će se hlačicama boriti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije