Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platini priznao poraz

Uefin financijski fair-play "umro" i prije nego što je zaživio

'UEFA (European football union) President, French Michel Platini delivers a speech, on March 22, 2011 at the Grand Palais in Paris, during the 35th UEFA congress, which is due to elect this afternoon
'PATRICK KOVARIK'
23.11.2011.
u 23:40

U Uefi su shvatili da neće moći kažnjavati klubove zabranom transfera ili izbacivanjem iz Europe, jer nad transferima ovlast nema Uefa već nacionalni savezi i Fifa, a izbacivanje klubova iz Europe navuklo bi Uefi za vrat gomilu tužbi.

Financijski fair-play, koji je među europskim klubovima trebao zaživjeti u sezoni 2014./15., propao je i prije nego što je stupio na snagu.

Naime, zabrinuta ogromnim trošenjem klubova, europska nogometna federacija pokušala je nametnuti pravilo da u sljedeće tri sezone gubitak kluba ne smije biti veći od ukupno 45 milijuna eura, a sa sezonom 2014./15., morao bi biti jednak nuli. Namjera je bila da klubovi ne smiju trošiti više nego što zarade, no i sama je Uefa u utorak priznala poraz.

Njeni pravnici shvatili su da neće moći kažnjavati klubove zabranom transfera ili izbacivanjem iz Europe, jer nad transferima jurisdikciju nema Uefa već nacionalni savezi i Fifa, a izbacivanje klubova iz Europe navuklo bi Uefi za vrat gomilu tužbi.

Stoga je predsjednik Uefe i idejni začetnik financijskog fair-playa, Michel Platini, odlučio ići linijom manjeg otpora i pustiti klubove da rade što žele.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije