Naslovnica Sport HNL

Udruga Naš Hajduk raspisala natječaj za tematski park koji košta 2 mil. kuna

Predviđeno je da ovaj tematski park bude ispod zapadne tribine stadiona Poljud ispred službenog ulaza u klupske prostorije, a procjenjuje se da će projekt izrade tog parka stajati oko dva milijuna kuna - kaže Tomislav Mikulić
12. listopada 2017. u 15:36 5 komentara 243 prikaza
Udruga Naš Hajduk
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Udruga Naš Hajduk u četvrtak je pozvala sve zainteresirane da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja tematskog parka u sklopu projekta "Za sva vrimena" a u kojem će biti upisana imena donatora sredstava toj udruzi za otkup 24,53 posto dionica nogometnog kluba Hajduk.

Zlatko Dalić Dočekan ovacijama Evo gdje je Zlatko Dalić otišao nakon trijumfa u Ukrajini

- Predviđeno je da ovaj tematski park bude na prostoru 1.800 metar četvornih površine ispod zapadne tribine stadiona Poljud ispred službenog ulaza u klupske prostorije, a procjenjuje se da će projekt izrade tog parka stajati oko dva milijuna kuna te da ćemo već u proljeće 2018. godine početi upisivati imena naših donatora - rekao je Tomislav Mikulić voditelj projekta udruge Naš Hajduk za otkup dionica nogometnog kluba Hajduk.

Udruga Naš Hajduk
1 / 10
Na Poljudu je danas, u suradnji s tvrtkom Autotrans, koja je integrirana u sustav Arriva grupe, predstavljen klupski autobus HNK Hajduk. 

Vodstvo udruge Naš Hajduk je u listopadu 2016. godine potpisalo ugovor s predstavnicima tvrtke Tommy po kojem od te tvrtke otkupljuje 24,53 posto dionica nogometnog kluba Hajduk u iznosu od 35 milijuna kuna koje mora uplatiti u roku od deset godina. Po Mikulićevim riječima do kraja isteka ovog desetogodišnjeg razdoblja za otkup Hajdukovih dionica moglo bi se naći imena oko 5.000 donatora upisanih u tematski park.

- Tražimo idejno rješenje za tematski park koji će odaslati poruku navijačima Hajduka ali i turistima  jer želimo pridonijeti i obogaćivanju turističkog sadržaja stadiona Poljud i Splita - kazao je Mikulić.

Tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov je istaknuo kako će se nastojati da budući tematski park odražava emocije navijača Hajduka.

- Voljeli bismo da tematski park na adekvatan način prenese silinu emocija vezanih za Hajduk - poručio je Rilov.

POMOĆ SPLIĆANIMA Papa Franjo: Molit ću da Hajduk postane prvak!

Jedan od članova žirija na natječaju za idejno rješenje tematskog parka je i ravnatelj Galerije umjetnina u Splitu Branko Franceschi. On je istaknuo kako je riječ o iznimno izazovnom zadatku jer  tematski park treba obuhvatiti javni prostor kakav u skulpturalnom i arhitektonskom smislu do sada nije viđen u Hrvatskoj te će se morati voditi računa o svim elementima suvremenog oblikovanja prostora.

- Ovaj tematski park će  trebati na simboličan način predstaviti i inovativni način upravljanja nogometnim klubom Hajduk kojeg nudi udruga Naš Hajduk - kazao je Franceschi.

Docent na Umjetničkoj akademiji u Splitu Ivica Mitrović, koji je također član žirija u ovom natječaju, istaknuo je kako će u izradi ovog tematskog parka trebati biti angažirani arhitekti, dizajneri, likovni umjetnici i sociolozi.

Natječaj za izradu idejnog rješenja ovog Hajdukovog tematskog parka trajat će 45 dana, a nakon toga će ocjenjivački žiri otvoriti prispjele ponude. Također je istaknuto da ako po bude nekoliko po kvaliteti jednakih ponuda između kojih se žiri neće moći odlučiti, onda će donatori sudjelovati u odabiru najboljeg ponuđača.

Ante Čačić i Zdravko Mamić Otvoren kao nikad Mamić progovorio o huliganima, izbornicima, politici, HNS-u: 'Dalić nije moj odabir' Hajdukov novi autobus U klupskim bojama Hajduk dobio novi autobus koji je izrađen po najvišim standardima Neuništivi Cukrov Za pogodak protiv Bordeauxa danas kažu: A jesi ga zabija

VIP izdvaja za Vas

  • kruti193:

    jel raspisan natječaj i za crtanje još pokoje verzije svastike?

  • nano0705:

    Da ste pametni i razumni pozvali bi reprezentaciju da igra ovu utakmicu na poljudu. Ali Ne,vi ste obični maloumnici koji će cijeloj državi i nama običnim navijačima i dalje ići na jetra svojim retardiranim idejama oko mamića i šukera. Ja ... prikaži još! recimo organski ne mogu podnijeti šukera ali nikad neću spustiti palac reprezentaciji. A vi mi svojim idiotarijama uništavate ponos gledanja utakmica. Sramite se!

  • pozornik66:

    Da isplate dug u 10 godina, kad prodje taj rok biće veselo. Bižat će na sve strane