Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Udovičić: Zaboravit ću emocije, ali Partizan je favorit Eurolige

'19.10.2010., bazen PVC Mladost na Savi, Zagreb - Jadranska vaterpolo liga, 1. kolo, HAVK Mladost - VK Medvescak. Vanja Udovicic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
10.11.2010.
u 20:01

Ja sam iz Partizana otišao još prije osam godina. Zahvalan sam mu na svemu što me naučio, ali nama je ovo vrlo važna utakmica. U Zagrebu nikome ne prepuštamo bodove, ističe Vanja

Ždrijeb je htio da se već u prvom kolu vaterpolske Eurolige, u nedjelju u 16 sati na plivalištu uza Savu, sastaju zagrebačka Mladost i beogradski Partizan.

Sadašnji i bivši klub Vanje Udovičića. I zato je on nezaobilazan sugovornik uoči tog sučeljavanja dvaju klubova s najviše naslova europskih prvaka (Mladost 7, Partizan 6).

I dok Beograđani svoje (istina, slabije) suparnike u Srbiji pobjeđuju s velikom prednošću, žapci su se okliznuli na medvjedima sa Šalate. I sam Vanja je vrlo kritičan prema mladostaškom uvodu u sezonu.

Kup pravi ispit

– Daleko smo od očekivane razine igre, ali možda je to i normalno za početak sezone. Naš pravi ispit bit će na završnom turniru kupa. Što se poraza od Medveščaka tiče, ne doživljavam ga previše dramatično. Nije normalno da Mladost izgubi od Medveščaka, ali ne treba se oko toga dizati pompa. Bolje da smo pouke izvukli sad nego nakon nekog bolnijeg poraza – istaknuo je 28-godišnji organizator igre momčadi sa Save.

– S kakvim emocijama dočekujete utakmicu protiv kluba u kojem ste ponikli?

– Pa, dobro, ja sam iz Partizana otišao još prije osam godina. Zahvalan sam Partizanu na svemu što me naučio, ali na stranu emocije. Želim pobjedu Mladosti jer nam je ta utakmica vrlo važna. Partizan je možda favorit, i to ne samo u ovoj utakmici nego i u cijeloj Euroligi, ali igramo kod kuće, a u Zagrebu nikome ne želimo prepustiti bodove.

– Tko je najopasniji u Partizanu?

– Partizan. Partizan kao momčad. Većina igrača već dugo igra zajedno, i u Partizanu i u reprezentaciji Srbije. Dobro se poznaju, poštuju iste principe u igri jer su ponikli u istoj školi. Grk Haciteodoru koji je ljetos došao samo ih je dodatno pojačao.

– I što onda očekujete od tog susreta, svakako derbija prvog kola Eurolige, koji će, nasreću, prenositi i hrvatska i srbijanska televizija?

– Očekujem pobjedu Mladosti, jer bismo njome dobili puno više nego što bi Partizan dobio kad bi pobijedio. Ulazimo u ritam jakih utakmica i tako će biti sve do Nove godine. Utakmica s Partizanom prva je u tom nizu i zbog toga nam je iznimno važna.

Možda dođu i roditelji

– Hoće li na utakmicu doći vaši roditelji, majka Dragana i otac Davor?

– To ne znam. To biste njih trebali pitati. Ja se želim maksimalno usredotočiti na ono što će se događati u bazenu. Morat ćemo se vraški namučiti želimo li pobijediti Partizan – zaključio je Vanja Udovičić.

Ulaznice su po 30 kuna, ali donose i iznenađenja

Za utakmicu Mladosti i Partizana velik je interes, tako da je prava šteta što zatvoreno plivalište Mladosti ne može primiti više od 1600 gledatelja. Onima koji se ne uspiju naći ondje ostaje televizijski prijenos (osim HRT-a i TVS-a i Eurosport će emitirati snimku).

Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kuna, a gledateljima će osim vaterpolskog spektakla donijeti još neka ugodna iznenađenja. Organizator ih još taji, ali bit će nagrada, a svi nakon dvoboja mogu na tzv. after game party. Prevedeno, nakon tekme na pivo u “Žabac”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije