Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor Cibone

Uđemo li u Euroligu, zadržali bismo Šarića

Dario Šarić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
26.03.2014.
u 10:28

- Za mene kao izbornika sjajno je saznanje da će Šarić u Španjolskoj biti značajno bolji igrač nego što je bio u Sloveniji

Za razliku od nekih njegovih velikih konkurenata na NBA draftu kao što su Andrew Wiggins, Jabari Parker i Marcus Smart, čije su momčadi ispale u ranoj fazi doigravanja za NCAA prvaka, Dario Šarić ispunio je svoju misiju. Odveo je Cibonu na Final Four ABA lige.

Repeša: Nisam iznenađen

Osim što je nešto učinio za svoj klub, Dario je ove sezone i jako puno učinio za sebe. Afirmirao se u klupskom natjecanju i klubu koji prate brojni skauti. Pokazao se u vrlo uočljivom izlogu i teško je vjerovati da će ovo ljeto ostati u Ciboni, čega je svjestan i direktor kluba Domagoj Čavlović:

- Ne znamo imamo li i moralno pravo zadržavati Šarića jer je prerastao okvire ABA lige. Doduše, ako bismo izborili Euroligu onda bismo možda išli u tom smjeru da složimo momčad oko njega.

No, sve to ne znači da se u nastavku sezone Dario neće boriti još žešće nego dosad jer je riječ o igraču željnom trofeja. Darija zanimaju pobjede i pehari momčadi za koju igra, a puno manje pojedinačne nagrade. A on će ih imati vjerojatno tri.

I kolo prije kraja ligaškog dijela ABA lige gotovo je sigurno da će Dario biti najkorisniji igrač lige. Osim toga, vrlo vjerojatno bit će i najbolji strijelac i najbolji skakač regionalne lige jer je i u tome vodeći. Posljednji igrač koji je bio MVP, strijelac i skakač ABA lige bio je Ante Tomić. Tadašnjeg Zagrebova centra to je odvelo u Real, usred sezone, i od tada je stalno na najvećoj pozornici. No, za razliku od Tomića kojem je to pošlo za rukom s nepune 23, Šariću se to događa s nepunih 20.

- Veliko je to postignuće za tako mladog igrača, no to me ne iznenađuje jer znam kakvu volju i želju ima. Za mene kao izbornika sjajno je saznanje da će Šarić u Španjolskoj biti značajno bolji igrač nego što je bio u Sloveniji - ističe hrvatski izbornik Jasmin Repeša.

- Kada ste MVP regionalne lige to je za cijenu na košarkaškoj tržnici velika stvar. Pogotovu imate li samo 19 godina - govori Miško Ražnatović, možda i najjači regionalni košarkaški menadžer.

Kao agent Dušana Ivkovića, budućeg trenera Anadolu Efesa, Ražnatović je demantirao da je već dogovoreno da Šarić ide u taj klub. Pitali smo Ražnatovića, kojeg smo pozivom zatekli na ručku baš s Leonom Radoševićem, bi li volio biti agent Šariću.

Simon najbolji strijelac

- Pa tko to od nas ne bi volio! - rekao je.

Od hrvatskih košarkaša trojica su ponijela naslov najkorisnijeg igrača regionalne lige: Marino Baždarić (2002., Triglav osiguranje), Ante Tomić (2009., Zagreb) i Luka Žorić (2011., Zagreb). Najbolji strijelci ABA lige bili su Baždarić 2002. i Andrija Žižić (2010., Cedevita). A najviše koševa u povijesti lige postigao je bivši zagrebaš Kruno Simon - 2333.

>> Cibona uz Cedevitu na Final Fouru, Zadar se mora spašavati u zadnjem kolu

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
17:19 27.03.2014.

Brajdiću šta si dobio od Ražnjatovica za ovu uvlakušu??? Vrlo pametno pitanje je dali bi volio zastupati Šarića,hahahaha ajde se bavi sportskom stranom a ne trgovinom i menadžerima što radiš već mjesecima!!!!

Avatar comandante
comandante
12:46 28.03.2014.

Baždarić 2002 najkorisniji a posljednje barem dvije- najnekorisniji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije