Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNO PRVENSTVO

Ude, Tkalčec, Seligman i Erceg predvode elitu

Filip Ude
Vjeran Žganec-Rogulja
27.11.2009.
u 09:50

Na natjecanju koje će se održati, najmasovnijem dosad, bit će čak 424 vježbača, iz 30 hrvatskih klubova.

Sportskogimnastički centar Aton u Nedelišću u dvodnevnom programu tijekom ovog vikenda bit će domaćin državnog prvenstva i završnice kupa Hrvatske za sve kategorije. Natjecanje već sada dobiva titulu najmasovnijeg, jer će na njemu nastupiti čak 424 gimnastičara iz 30 hrvatskih klubova.

Masovnošću do rezultata

– Posebno veseli što će u Nedelišću nastupiti klubovi kojih do sada nije bilo na gimnastičkoj karti Hrvatske, Dubrovnik, Vukovar, Beli Manastir. Očito su rezultati našeg Filipa Udea, ali i ostalih seniorskih reprezentativaca, učinili pozitivni pomak u popularizaciji toga sporta – počeo je razgovor Mario Vukoja, direktor natjecanja i sportski direktor kluba domaćina, Gimnastičarskog kluba Marijan Zadravec Macan.

Za usporedbu, lani na završnici nastupilo je 330 gimnastičara.

– Osim vrhunskih rezultata dobili smo i na masovnosti, a samo tako mladima možemo približiti ovaj sport i osigurati da imamo dovoljno vrhunskih gimnastičara – dodao je Vukoja.

Na natjecanje u Atonu bit će i nekoliko novosti u organizaciji. Podaci će se obrađivati trenutačno, tako da će rezultati gotovo istog trenutka biti vidljivi na internetskoj stranici kluba.

Subota prijepodne rezervirana je za nastup gimnastičara po B-programu, a vrhunski A-program na rasporedu je odmah nakon svečanog otvorenja, koje će početi u 16.20 sati.

Vindija želi dvije medalje

– Publika će uistinu imati u čemu uživati jer su nastup potvrdili svi članovi ženske i muške reprezentacije, Tijana Tkalčec, Tina Erceg, Filip Ude, Robert Seligman i Marijo Možnik. Kao domaćini nadamo se medaljama u svakoj kategoriji. Pozivam gledatelje da nas dođu bodriti. Imat će priliku uživati u vrhunskim izvedbama – rekao je Mario Vukoja.

U Nedelišću nastupaju i članovi Gimnastičarskog kluba Vindija.

– Hanja Hainš i Matija Vugrinec mogu do medalja u B-programu, a svoj napredak Vugrinec i Kirinić imat će priliku pokazati u A-programu – kaže trener Šanjek.

U nedjelju će biti natjecanje po C-programu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije