Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što priprema Mamić

Udar na Brlekovića za spas Markovića

'19.01.2011., Zagreb - Igor Stimac je predao papire za izvanrednu skupstinu Hrvatskog nogometnog saveza u Rusanovoj ulici.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
05.02.2011.
u 08:51

Štimac, po najnovijim informacijama, ima osiguranih 26 glasova skupštinara, što Mamića čini jako nemirnim.

Intenzivno druženje Zdravka Mamića i Branka Laljka u posljednja dva dana sugerira da se priprema strategija za izvanrednu sjednicu Skupštine NS Zagrebačke županije, koja u Skupštinu HNS-a daje tri člana.

Mamićevim iznenadnim povratkom iz Turske otvorena je sezona lova na Ivana Brlekovića, šefa zagrebačkoga prstena, jakoga Štimčeva saveznika, čiji je utjecaj na delegate još uvijek vrlo jak.

Naime, da bi se srušilo Brlekovića, Laljak i Mamić morali bi osvojiti najmanje pet od osam gradova u prstenu još uvijek sklonih Štimcu. A Brleković čvrsto drži Zelinu, Vrbovec, Ivanić, D. Selo, V. Goricu, Jastrebarsko i Samobor, dok je na suprotnoj strani samo Zaprešić.

Nagađa se da je udar na Brlekovića i njegova dva delegata (Bašića i Mihalja) posljednja šansa da Mamić vrati skupštinsku većinu na Vlatkovu stranu. Kako govore posljednje informacije s terena, Štimac već kontrolira 26 ili 27 delegata, što Mamića čini vrlo nemirnim.

Novi na Štimčevu popisu saveznika su dvojica riječkih delegata, stari Peraić i novi Miculinić (imenovan umjesto Rubeše).

Mamićeva nervoza povezana je i s raskolom u osječkoj struji, neočekivanim razlazom Željka Širića i Ante Vučemilovića. Priča se kako Širić nije podržao Vučemilovića u nastojanju da preuzme funkciju glavnoga tajnika HNS-a umjesto Zorislava Srebrića.

Ta funkcija ponuđena je Ivanu Heraku, što je on odbio, pa je Srebrić privremeno kupio mir, iako se sve glasnije govori da će uskoro postati savjetnikom u HNS-u.

Inače, Štimac je već počeo slati pozivnice delegatima za izvanrednu skupštinu HNS-a za 20. veljače.

Ključne riječi

Komentara 11

IV
ivomati
13:44 05.02.2011.

Don Kihot, pricas li o stranci pod imenom HDZ? Prisjeti se molim te da je uprava Dinama u novinama objavljivala placene oglase potpore tom HDZ-u i da vjerojatno jos uvijek negdje u ormarima postoje dresovi sa logom HDZ u srcu

LU
luanti
09:24 05.02.2011.

joj dasoviču što te mama rodi tako pametnog

DU
duvno
11:39 05.02.2011.

Jbg stimac nisi ti kerum da bi ovoj svojoj novoj mogao nesto vise priustit,zato dalje prste od love koja stize u HNS,a i onaj sinovcic mora zavrsiti onu zgradu VOX-a......zato prste k sebi lopine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije