Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Asistencija Kovačića

Učenik očitao lekciju profesoru: Lampard nanio Mourinhu poraz u velikom derbiju

Tottenham - Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
22.12.2019.
u 20:19

Junak utakmice bio je brazilski reprezentativac Wilian, koji je zabio oba gola za Chelsea

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog Chelsea je na gostovanju pobijedio Tottenham sa 2:0, a za prvi pogodak Bluesa asistirao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Bio je to susret u kojem je u glavnoj ulozi bio VAR, a dvije možda i ključne odluke, otišle su na stranu gostiju - jedanaesterac i crveni karton. 

Junak utakmice bio je brazilski reprezentativac Wilian, koji je zabio oba gola za Chelsea. Zanimljivo, Willian je tek drugi put u 215 premierligaških nastupa zabio dva gola na jednoj utakmici.

Gosti su poveli u 12. minuti nakon kornera. Willian je izveo korner dodavši do Kovačića, koji mu je vratio loptu, a Brazilac je ušao u kazneni prostor i sjajno opalio u suprotni kut za 1:0.

U posljednjim trenucima prvog dijela vratar Tottenhama Paulo Gazzaniga je neopreznim startom oborio Marcosa Alonsa, a sudac Anthony Taylor je uz provjeru VAR-a dosudio kazneni udarac za "Bluese". Brazilac je sigurno zabio za 2:0.

Konačan udarac Spursi su dobili u 63. minuti kada je isključen Son. Korejski reprezentativac je nakon jednog duela sa zemlje udario nogom Rudigera, a sudac mu je nakon asistencije VAR-a pokazao crveni karton.

Utakmica je u 68. minuti nakratko prekinuta jer je netko od domaćih navijača gađao vratara Chelsea Kepu, a gostujući branič Rudiger se žalio na rasističke uvrede s tribina. Kovačić je za Bluese, koji su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, igrao do 68. minute.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 49 bodova, Leicester City je drugi sa 39 bodova, a aktualni prvak Manchester City na trećoj poziciji ima 38 bodova. Chelsea na četvrtoj poziciji ima 32 boda, a Tottenham je sedmi sa 26 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije