Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda Torcidašima

U zatvoru u Srbiji 14 hrvatskih navijača, ostali oslobođeni

Torcida
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
04.08.2018.
u 14:06

Jedan od privedenih pripadnika Torcide je maloljetan tako da se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Prema navodima srbijanskog dnevnog lista Blic, Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača "Hajduka" iz Splita s po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno.

Navodi se kako za 13 uhićenih hrvatskih državljana nije bilo dokaza da su sudjelovali u pljački benzinske stanice kod Vrčina, kao i u pisanju ustaških grafita. 

Njih 14 je osuđeno jer je, kako kažu u Prekršajnom sudu, utvrđeno da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u skupini“. Odmah po donošenju presude oni poslani na izvršenje kazne u zatvor u Padinskoj Skeli, s obzirom na to da eventualna žalba na ovu presudu ne odlaže izvršenje kazne. 

Istom odlukom izrečena im je mjera protjerivanja stranaca od godinu dana. Trojica su kažnjena novčano s po 20 000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a policija je identificirala i huligana koji je na benzinskoj pumpi pisao ustaške grafite. 

Jedan od privedenih pripadnika Torcide je maloljetan tako da se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
14:35 04.08.2018.

To nisu navijaći nego kriminalci nadrogirani, sad bi trebala naša policija naučiti kako se postupa sa delikventima jer srbi su ih za 5 minuta prisilili da priznaju tko je pisao grafite dok naša policija ni nakon nekoliko godina nezna tko nakon nekoliko godina nezna tko je napravio kukasti križ na poljudu.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
15:57 04.08.2018.

Valjda su vam dobro rebra poravnali

KR
kruti221
15:59 04.08.2018.

naša dragq orjuna opet u akciji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije