Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad će na Poljud stići Hrvatska?

U zamjenu za Grčku, HNS nudi pet utakmica

Slaven Bilić Poljud
Ozren Maršić
08.09.2010.
u 09:06

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu u Poljudu Hrvatska je odigrala prije trinaest i pol godina, u travnju 1997., protiv Slovenije (3:3).

Radeći u “drugoj brzini”, u utorak ujutro Poljud su napuštali posljednji radnici što su sređivali stadion nakon Kupa kontinenata. Ivan Veštić, prvi čovjek splitskog sporta, bivši atletičar, koji je sebe dao u organizaciju Kupa kontinenata, obilazio je Poljud, prisjećao se detalja.

Nabacili smo mu utakmicu Hrvatska – Grčka, koja se trebala igrati u Poljudu, ali baš zbog atletike nije. Bila je prevelika vremenska stiska između dva velika događaja.

– Moglo se igrati, vidite da travnjak nije uništen – rekao je Veštić. Naravno, da je trebalo, oprema od atletike sa stadiona bi se iznijela u roku od 24 sata.

No, nedostajalo je malo sluha i osjećaja HNS-a za tu utakmicu. Slaven Bilić još proljetos je doveo bacača kladiva, vidio rupe koje ostaju od bacanja. Već tada je odlučio da će se igrati u Zagrebu, rupe su mu dobrodošle kako ne bi dovodio sudbu u pitanje. Jer, za Hrvatsku je Poljud ukleti stadion, još nikad naši nisu pobijedili u Splitu. Igrači i ne vole baš doći u Poljud. I to je prava istina. A priča o atletici tek je izlika.

– Travnjak je u takvom stanju da se moglo igrati – kaže nam Tomo Lauš, koji se brine o stanju poljudske trave.

Direktor Hajduka Joško Grbić odmjeren je.

– Lako je sada govoriti. A što da je pala kiša? – kaže Grbić.

No, bila kiša ili ne, to nezadovoljstvo neigranjem Hrvatske u Splitu već predugo tinja. Zadnju kvalifikacijsku utakmicu u Poljudu Hrvatska je igrala 2. travnja 1997. godine sa Slovenijom (3:3), prije 13 i pol godina. Nakon toga same mrvice, prijateljske utakmice s velikim protivnicima poput Španjolske, Njemačke, Brazila... Odgovor na pitanje kako skinuti prokletstvo Poljuda vrlo je jednostavan, dajte u Split nekakav Lihtenštajn, pa da tu priču napokon skinemo s dnevnoga reda.

U vrijeme Slavena Bilića Hrvatska je odigrala osamnaest domaćih utakmica. A tek jednom je bila u Poljudu. Opet velikan u prijateljskom susretu – Nizozemska 0:3.

Zato se sada HNS dosjetio jadu, u zamjenu za tu Grčku poslao je dopis u kojem Hajduku i Splitu nudi organizaciju pet utakmica. Opet prijateljskih, ovaj put s Norveškom, pa Maltom u kvalifikacijama, Češkom (prijateljska) te Gruzijom i na kraju Izraelom.

Ključne riječi

Komentara 12

PR
ProCro
09:13 08.09.2010.

Sramotno od strane HNSa odbit ljubav Splita!

Avatar dutra
dutra
09:23 08.09.2010.

Ljubav Splita? Onda je i silovanje ljubav?

AU
aurora08
09:11 08.09.2010.

bolje je igrat na ruglo \"maksimir\", na kojem je jos radio moj pokojni japa dok je bio mladic, najgore od najgoreg kaj sam vidio od stadina, a nasi na tom stadionu za vrijeme utakmice izgledaju kak i taj stadion, isto kaj jucer protiv grka-duzan si ko grk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije