Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKI IZVJEŠTAJ

U Varšavi 45 ozlijeđenih, no nitko nije smrtno stradao

tučnjava (1)
Foto: Reuters, AFP/Pixsell
1/4
13.06.2012.
u 11:31

Neslužbene priče da je u sukobima huligana poginuo jedan ruski navijač ispostavile su se netočnima

Izvještaji poljske policije nakon sinoćnjih sukoba njihovih huligana s ''kolegama'' iz Rusije ne donose o informacije o poginulima. Neslužbene priče nakon utakmice govorile su da je u krvavom sukobu blizu stadiona smrtno stradao jedan Rus, no izgleda da okršaj ipak nije završio kobno.

>> Rat na ulicama Varšave: ''Utakmicu'' odigrali i navijači Poljske i Rusije

Prenosimo izjavu Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu:

''Poljska policija je zadržala 184 osobe  zbog  tučnjava oko Nacionalnog stadiona  prije  i  za  vrijeme  utakmice  Poljska-Rusija.  Među njima su i poljski  i  ruski  navijači.  Do konflikta među grupama huligana je došlo uglavnom za vrijeme marširanja ruskih navijača prije utakmice.

Policija je bila spremna  te je reagirala istog trena. Nije dopustila da dođe do eskalacije nasilja izazvanog od strane huligana. Lakše ozljede je zadobilo 45 osoba. Ministarstvo  vanjskih poslova  Republike Poljske osuđuje  obostrano sukobljavanje  koje  su započeli poljski pseudonavijači. Treba naglasiti da je  policija  reagirala brzo i profesionalno. Poljsko MVP surađuje s ruskom stranom pri identifikaciji krivaca. Suradnju s ruskom stranom procjenjujemo dobrom.

Razmjer nereda  je bio minimalan.  Sveukupno na stadionu, u fan zoni i u centru  se zabavljalo barem 200 tisuća ljudi. Ti sukobi su bili pojedinačni primjeri i  nisu  se  pretvorili u veće  nerede.  Prema  vjerodostojnim procjenama u tučnjavama je sudjelovalo 400 - 500 osoba. Poljaci u zadnjem tjednu srdačno i gostoljubivo primaju na desetke tisuća Rusa. Pa tako i jučer, bez obzira na važnost utakmice, 99% navijača obiju zemalja izvrsno se zajedno zabavljalo, pjevalo, radilo zajedničke slike.''

Na nasilje na ulicama Varšave reagirao je i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je tamo poslao svog izaslanika Mikhaila Fedotova, a on poručio Poljacima:

– Morate zaštiti naše navijače.

Inače, poljski mediji okomili su se na ruske s optužbama da su izmislili smrt svog navijača samo da bi napuhali priču.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
MaSpa
12:11 13.06.2012.

Ja se nadam da će se predsjednik Josipović, u svoje i ime cijele Hrvatske ispričati Mišelu Platiniju zbog divljanja Poljaka i Rusa jučer.. Da Hrvatskoj, kao primjer Rusiji i Poljskoj, Mišel Platini ne bi zabranio europska natjecanja..

OB
-obrisani-
13:32 13.06.2012.

sport više nije sport sport je danas leglo kriminala i namještanja sport je leglo okršaja sport više nema smisla iz proračuna treba isključivo financirati bazne sportove

MA
Machak
14:36 13.06.2012.

Navijanje se svelo na oblokavanje pivom i tučnjave huligana. Nogomet je postao sredstvo maltretiranja mirnih radišnih ljudi a gosti u kafićima se uz zdušnu pomoć vlasnika pretvaraju u urlajuće manijake. Jadni su oni koji svoj identitet traže na način daa se poistovjete sa jedanaest gurača napuhane mješinice što bi rekao nedostignuti Mandić. Uspjeh je što netko nije smrtno stradao! Ma nemojte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije