Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET U utorak 13. rujna starta nova sezona najspektakularnijeg klupskog nogometnog natjecanja

U utorak start Lige prvaka

spo-liga-txt.jpg
import
12.09.2005.
u 20:15

Ne postoji ništa otmjenije, ništa atraktivnije u svjetskom nogometu od Lige prvaka. Niti na svjetsko prvenstvo uvijek ne dolaze svi nogometni majstori; u Ligi prvaka stanuju svi najveći. A famozni finale u Carigradu, utakmica koja će se teško ikad ponoviti, strašnih Milanovih 3:0 nakon 45. minuta, te na kraju penjanje na tron Liverpoola nakon kaznenih udaraca, sjajna je najava nove sezone koja počinje ovaj utorak, 13. rujna, u poznatom terminu 20.45 sati.

Robinho nova zvijezda
Listajući rostere europskih velikana otkrit ćemo da je krug favorita uvijek isti, iako su posljednja dva srebrna pehara u vitrinu pospremili Porto i Liverpool. No, tko će danas napisati da Barcelona, Chelsea, Real, Juventus i Milan nisu ipak ispred svih. Jose Mourinho je nakon osvajanja prvenstva Engleske ispunio tek polovicu svoje misije kada je stigao na Stamford Bridge. Ostala je Liga prvaka, i nakon dva polufinala u posljednje dvije sezone Penzioneri koji su sjajno startali u novu sezonu jedna su od realnih opcija.

Tu je naravno i Barcelona, jača za godinu zajedničkog igranja. Ima Ronaldinha, najvećeg nogometnog čarobnjaka, i izvrsne mu suigrače. Madridski Real dobio je novo svjetsko nogometno čudo, malog Robinha, koji je već sada nova zvijezda. S njim će i Real biti moćniji no lani. Dva stara dobra Talijana, Juventus i Milan, već su tradicionalno odlična oklada za polufinale ili finale.

Pršo i Klasnić aduti
Hrvatski klupski nogomet odavno izbjegava Ligu prvaka, svako ljeto Dinamo i Hajduk sanjaju, no buđenja su uglavnom sve bolnija. Posebno kad se sjetimo da jedna Petržalka igra u tom prestižnom društvu. Za utjehu ostaje spoznaja da će 13 nogometaša s hrvatskom putovnicom ploviti cijelu jesen kroz skupine. Darijo Šimić i Igor Bišćan u vitrini imaju zlatna odličja Lige prvaka, pitanje je hoće li netko ove sezone osjetiti to veselje.

Šimić bi ponovno mogao biti blizu, jer Milan je uvijek jedan od glavnih kandidata. Bišćan ne, jer Panathinaikos u kojem je cijela naša kolonija nije najbolja oklada. Možda se na kraju može veseliti Robert Kovač, koji još traži svoju poziciju kod Fabija Capella, iskusnog i zahtjevnog Juventusova stratega.

Dado Pršo (Glasgow Rangers), Ivan Klasnić (Werder) i Boško Balaban (Club Brugge) bit će glavni aduti svojih klubova, o njihovoj formi umnogome će ovisiti sudbina njihovih momčadi, koje definitivno neće biti u krugu najboljih.


Dado Pršo: Glasgow rangers

Hrvatski reprezentativni napadač Dado Pršo rođen je u Zadru (5. studenoga 1974.). Karijeru počinje u Zadru, a nastavlja u Pazinci. Nakon toga odlazi u Francusku, gdje igra za nižerazredne klubove (Rouen, San Raphael...), a zatim u prvoligašima Ajacciu i Monacu. Od prošle sezone Pršo je u škotskom Glasgow Rangersu, s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije