Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska dobila čast

U Umagu otvoreno Svjetsko prvenstvo u tenisu za veterane

Tenis veterana u Umagu (1)
Foto: HRVATSKI TENISKI SAVEZ VETERANA
1/3
09.09.2012.
u 21:10

„Hrvatska ima značajnu i dugu tradiciju u tenisu. Stoga je primjerena odluka ITF-a da odabere upravo Hrvatsku kao domaćina svog najvećeg seniorskog događanja

Svjetsko momčadsko i pojedinačno prvenstvo u tenisu za Super seniore - 2012 ITF Super-Senior World Team & Individual Championship svečano je otvoreno u Umagu na centralnom stadionu Stella Marisa. Hrvatska je od 10. do 23. rujna domaćin najvećem teniskom natjecanju za veterane koje okuplja 30 posto momčadi i 42 posto više individualnih igrača u odnosu na dosad najposjećenije, prošlogodišnje prvenstvo održano u Turskoj.

Na ceremoniji otvaranja predstavilo se čak oko 1000 sudionika prvenstva iz 188 momčadi, a umaškim su stadionom prodefilirali predstavnici svih zemalja sudionica, njih 34 ukupno.

Natjecanje se sastoji od dva dijela: od 10. do 15. rujna održat će se 2012 ITF Super-Senior World Team Championship (momčadsko) u Umagu i Novigradu, dok će se 32 ITF Super-Seniors World Individual Championship (pojedinačno) igrati u Umagu od 16. do 23. rujna. Tijekom ovog razdoblja na 76 teniska terena svoje će snage odmjeriti 1435 sudionika i čak 188 reprezentacija u različitim dobnim kategorijama, uključujući 6 kategorija za muškarce: M60+, M65+, M70+, M75+, M80+, M85+ te pet kategorija za žene: W60+,W65+,W70+,W75+ i W80+.

Prilikom otvorenja turnira Elsie Veentjer-Spruyt, visoka predstavnica ITF-a izjavila je: „Hrvatska ima značajnu i dugu tradiciju u tenisu. Stoga je primjerena odluka ITF-a da odabere upravo Hrvatsku kao domaćina svog najvećeg seniorskog događanja. Iznimno velik broj sudionika sa svih kontinenata pokazuje da odluka nije bila pogrešna.“

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana te direktor turnira, Petar Mirić ovom je prilikom izjavio: „Iznimno smo ponosni na povjerenje koje nam je ukazala Međunarodna teniska federacija i na mogućnost organizacije ovako velikog sportskog događanja kao što je 2012 ITF Super-Senior World Team & Individual Championship. Vjerujem kako ćemo i ovaj put kao i prilikom organizacije jednog od najvećih svjetskih seniorskih turnira ITF GMP CUP, opravdati ukazano povjerenje. Ovom prilikom pozivam sve građane Umaga i Novigrada te ljubitelje tenisa da dođu uživati u dobrim teniskim predstavama.“

Gradonačelnici Umaga i Novigrada, Vili Bassanese i Anteo Milos izrazili su čast što ta dva istarska grada imaju priliku ugostiti ovako velik i značajan turnir i zaželjeli ugodan boravak svim natjecateljima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije