Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na utrci

U Tihom oceanu poginula britanska jedriličarka, Mratović ispunio olimpijsku normu

Jedrenje
Dino Stanin/PIXSELL
02.04.2016.
u 00:30

Luka Mratović iskoristio je posljednju šansu za Europljane i ispunio olimpijsku normu zauzevši 21. mjesto u konkurenciji daskaša.

Članica britanske posade IchorCoal koja se natjecala u jedriličarskoj utrci "Oko svijeta" Sarah Young (40) poginula je u Tihom oceanu nakon što je pala u more zbog vrlo jakog vjetra, objavili su organizatori.

"Skiper Darren Ladd izvijestio je kako je Sarah pokušala očistiti kabinu od nereda koji je prouzročio vjetar jačine 35-40 čvorova kada ju je val bacio na zaštitnu ogradu gdje ju je drugi val povukao s palube. Naše misli sada su s njezinom obitelji, osobama koje su je voljele i ostalim članovima posade", objavili su organizatori. 

A pretposljednjeg dana regate jedriličarskog Europskog kupa na Palma de Mallorci, Luka Mratović iskoristio je posljednju šansu za Europljane i ispunio olimpijsku normu zauzevši 21. mjesto u konkurenciji daskaša.

Mratović je uzeo prvo od preostala dva mjesta koja su vodila u Rio, Bjelorusija je uzela drugo zahvaljujući Artemu Javadavu koji se plasirao na 27. poziciju.

Ovim je zaključena lista 36 država jedriličara daskaša u klasi RS:X koje će nastupiti na Olimpijskim igrama 2016.

Mratoviću je ovo treći plasman na OI.

U subotu je posljednji dan regate i rezerviran je za prvih deset najboljih iz svake klase. Od hrvatskih jedriličara u "medal race" se plasirao Tonči Stipanović u Laseru kao drugi s ukupno 54 bodova. Vodeći Novozelanđanin Maloney ima 17 bodova prednosti, a treći Brazilac Scheidt  je 10 bodova iza.

Milan Vujasinović nakon posljednje regate u kvalifikacijskom djelu natjecanja spustio se sa 10. na konačno 12. mjesto u poretku i tako u zadnjoj regati propustio finale.

Tina Mihelić u klasi Laser Radial regatu je završila na 21. mjestu, u 49eru Pavle Kostov i Petar Cupać na 26. mjestu, a Mihovil Fantela na 64. mjestu u klasi RS:X, dok se posada u klasi 49er FX Enia Ninčević i Marina Duijmović povukla iz natjecanja radi ozljede.

>>Fantela i Marenić svjetski prvaci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije