Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HT Premijer liga

U srcu Zagorja Split otvorio doigravanje s "plus 40": 'Sve je bilo za pet'

Split: HT Premijer liga, KK Split - KK Zabok
Milan Sabic/PIXSELL
07.05.2021.
u 23:50

Splićani su protiv Zabočana poveli sa 1-0, a četvrtfinalne parove doigravanja za hrvatskog prvaka čine još Zadar (1) - Šibenka (8), Cibona (3) - Adria Oil Škrljevo (6) i Gorica (4) - Sonik Puntamika (5).

Istu večer u kojoj su košarkaši Sonik Puntamike, u posljednjoj ligaškoj utakmici sezone, pobijedili Šibenku (100:99), započelo je i eliminacijski dio natjecanja za prvaka Hrvatske. A u prvoj utakmici doigravanja Split je protutnjao Zabokom (91:51) pa se očekuje da ćemo već u nedjelju, na Gripama, saznati i prvog polufinalista.

Najbolji strijelac žutih na gostovanju u Zagorju bio je 19-godišnji Ivan Perasović (18 koševa), a dvoznamenkasti u redovima Splićana bili su još i Toni Perković (15 koševa), Marin Marić (13), Antonio Vranković (10) i Marko Luković (10). Jedini dvoznamenkasti kod domaćina bio je Patrik Jambrović (13).

- Zaista odlična izvedba naše momčadi. Bili smo rastrčani, agresivni, a obrana je bila na visokoj razini. Igrali smo pravu momčadsku košarku. Sve što smo dogovorili prije utakmice, igrači su odradili za pet. Opuštanja nema jer Zabok je ove sezone znao pokazati i ono puno opasnije lice - rekao je Splitov trener Milan Karakaš.

Splićani su zahvalni Zabočanima što su pristali na zamjenu domaćinstva kako bi u srijedu što spremniji dočekali prvu utakmicu razigravanja za ostanak u Prvoj ABA ligi protiv sarajevskih Sparsa. A u toj seriji trener Karakaš trebao bi u stroju imati i dugogodišnjeg reprezentativca Roka Ukića koji je propustio nekoliko utakmica.

Nadjačavši Šibenku, Puntamika je izborila peto mjesto što znači da će u četvrtfinalu snage odmjeravati s favoriziranom, četvrtoplasiranom, Goricom, a ta serija počinje u utorak u Gorici u 17 sati. Isti dan igra se i prva utakmica između prvoplasiranog Zadra i osmoplasirane Šibenke (19 sati), dok će Cibona i Adria Oil Škrljevo svoju prvu utakmicu (u Zagrebu) igrati već u nedjelju (18 sati).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije