Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA Najslađe je dobiti Hajduk na Kantridi, kaže Rijekin trener Rubčić

U pretprodaji otišlo više od četiri tisuće ulaznica

10.05.2009.
u 16:30

Riječanima najdraža utakmica svakako je jadranski derbi. I sam Rijekin trener Robert Rubčić kaže da je “najslađe dobiti Hajduk na Kantridi”.

Stadion podno stijena mogao bi biti ispunjen, u pretprodaji je otišlo više od četiri tisuće ulaznica, vrijeme će biti lijepo, najavljena je fešta na tribinama i posebna Armadina rođendanska koreografija. Stanje na ljestvici dat će dodatnu zanimljivost, jer posebnog motiva igračima u ovakvom susretu i ne treba.

Rubčić: Stvaramo jaku i pravu momčad


Rijeku uopće ne zanima tko će biti prvi. Njezin je cilj Uefin kup i svaki osvojeni bod je korak naprijed, a nakon niza od osam domaćih pobjeda, red je da padne i deveta. Ovaj put njihov će protivnik biti Hajduk, kojem bodovi također i te kako trebaju.
– Ta će utakmica biti vodilja za stvaranje jake i prave Rijeke koja će nešto značiti u idućem prvenstvu – misli trener Robert Rubčić, koji se posebno sprema protiv onih najboljih.
Hajduk se još uvijek nada borbi za naslov prvaka, no njihovo će raspoloženje umnogome ovisti o ishodu susreta na Šubićevcu. Danas Rijekin, nekad Hajdukov dres nosio je Darko Miladin. Na svoju veliku žalost derbi će morati gledati iz lože, koljeno se ponovno upalilo, dr. Nemec zabranio je bilo kakav napor iduća tri dana.

Nagrada za igrača
– Žao mi je jer svaki igrač živi za takve utakmice i svakom je igraču to nagrada za naporno treniranje cijele sezone. Hajduk nikada nije lagano pobijedio na Kantridi. No, sve će ovisiti o utakmici Šibenika i Dinama, jer ako modri pobijede, neće Hajduk na Kantridi ići glavom kroz zid – kaže Miladin.

U Splićanima nada još uvijek postoji, iako je pogreška učinjena u prošlom kolu kada su izgubili od Varteksa.

– Nije još sve gotovo, ali ako Dinamo pobijedi Šibenik, bit će u puno povoljnijoj situaciji i tada neće odlučivati derbi na Poljudu – mišljenja je Darko Miladin koji je u Hajduk stigao 1998. zajedno s Andrićem, s kojim se često čuje.

Šibenik im je u mislima
– Dobri smo od tada. Tužni su jer su izgubili od Varteksa i to im je jako teško palo. Pokušat će sve ne bi li nas danas pobijedili, da se mogu i dalje nadati. Mislim da im je Šibenik sada puno više u mislima nego Kantrida – dodaje Miladin.

Splićani imaju skup dobrih pojedinaca koji djeluju sjajno kao momčad. Rubčić smatra da je 50 posto posla riješeno zaustavljanjem Andrića i Ibričića.

– Ne zna se kada će tko od njih dobro igrati, jesu dobri pojedinci, ali i dobra momčad. Čuvati se treba i Tičinovića i Gabrića. No, ako mi budemo igrali kao kolektiv u kojem svi daju maksimum, pobjeda neće doći u pitanje – zaključio je Darko Miladin.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije