Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provokacija grobara 'dogodine u kninu'

U polufinalu Eurolige Partizan i Olympiakos

Nikola Vujčić
AFP
01.04.2010.
u 23:04

Nakon što su košarkaši Barcelone prvi osigurali plasman na pariški Final Four, isto je uspjelo u nastavku večeri Olympiacosu, moskovskom CSKA-u i Partizanu.

Grčki Olympiacos je pobijedio u Poljskoj domaći Prokom 86-70, te se serija neće vraćati u Pirej. Prokom je otvorio utakmicu serijom 7-0, no to je bilo ono najbolje što su napravili u četvrtoj utakmici ova dva suparnika.

Prvu četvrtinu je Olympiacos priveo kraju uz vodstvo 28-20, a na poluvremenu je imao velikih 50-32. Time je odagnao mogućnost da autsajder Prokom dođe u priliku igrati petu utakmicu i time učini seriju posve dramatičnom.

Hrvatski košarkaš u redovima pobjednika, Nikola Vujčić, odigrao je deset minuta, te je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a promašio je k tome oba šuta iz igre. Imao je i dvije asistencije. Olympiacos su do pobjede doveli Josh Childress sa 22 poena, šest skokova i tri ukradene lopte, dok je Miloš Teodosić ubacio 15 poena uz sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

U Beogradu je bilo krajnje neizvjesno i tvrdo, s pregršt izvedenih slobodnih bacanja tijekom tri četvrtine. No, u zadnjoj dionici je proključala atmosfera, a igrači Partizana su pobjegli izraelskom Maccabiju plus od desetak poena, čime su naznačili da nemaju namjere vraćati se u Tel Aviv. Pobijedili su na kraju 76-66.

Partizan je do uspjeha vodio Bo McCalebb sa 19 poena, dok je Roberts dodao osam poena i 12 skokova. Kod Maccabija je Wisniewski ubacio 15 poena, a potpuno je podbacio Alan Anderson, koji je završio bez ubačenog poena, uz šest promašaja za dva i tri promašena šuta za tri poena.

Navijači Partizana, Grobari, u jednom su trenutku izvjesili transparent 'Dogodine u Knine', koju možemo shvatiti kao lošu prvotravanjsku šale i novu provokaciju.

Polufinala na Final Fouru se igraju 7. svibnja, dok ćemo dva dana kasnije saznati i ime novog prvaka Europe.

Euroliga, četvrtfinale (četvrta utakmica):

Prokom - Olympiacos 70-86 (Olympiacos je dobio seriju s 3-1)

Partizan - Maccabi 76-67 (Partizan je dobio seriju s 3-1)

Caja Laboral - CSKA Moskva 70-74 (CSKA je dobila seriju s 3-1)

Real Madrid - Barcelona 78-84 (Barcelona je dobila seriju s 3-1)

Komentara 1

EB
El-Bojko
15:46 02.04.2010.

PREPUNA beogradska Arena bila je okićena crno-bijelim trakama i balonima u bojama srpske zastave uz velike transparente \"Kosovo je Srbija\" i \"Dogodine u Kninu\", a cijela dvorana je dugo pjevala narodnu pjesmu \"Oj Kosovo, Kosovo\". Osim \"transparentnih\" snova o \"srpskim zemljama\" koje su nepovratno izgubili, navijači Partizana zabavljali su se i provociranjem uglednih gostiju iz Izrael

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije