Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luda euroligaška noć

U Pireju srušeno čak devet rekorda!

papaloukas ukić
AFP/Pixsell
23.03.2011.
u 16:10

Sinoćnja prva četvrtfinalna utakmica doigravanja u košarkaškoj Euroligi, u kojoj je Olympiakos pregazio Montepaschi iz Siene (89:41), po mnogočemu je posebna.

U njoj je, naime, srušeno ni manje ni više nego devet rekorda! Već prve minute utakmice ponudile su rušenje jednog od njih. Nikad se u povijesti euroligaškog doigravanja nije dogodilo da jedna momčad zabije prvih 19 koševa.

Do kraja prve četvrtine srušen je još jedan - talijanska momčad u prvih 10 minuta nije uspjela zabiti iz šuta za dva, a četiri koša koje je postigla bili su jedna trica (tek u osmoj minuti) i jedno slobodno bacanje. Ta četiri koša je druga najgora četvrtina po broju koševa u svim utakmicama Eurolige.

Inače, prvi uspješan šut za dva poena dogodio se tek u 14. minuti susreta.
Nitko do sinoć nije zabio manje koševa u jednom poluvremenu od Siene, koja je ubacila 9. Najbliže tomu bila Krka 2003., koja je u drugom dijelu utakmice s moskovskim CSKA ubacila 14, a toliko je zabio i Asvel Benettonu te iste 2003. godine.

Momčad Simonea Pianigianija u prvom je poluvremenu za dva poena šutirala 4 posto! Iako nema službene potvrde, vjerojatno je i to negativni rekord Eurolige.

Siena je novopečeni rekorder i po broju koševa nakon tri četvrtine - ubacili su samo 22.
Za tri rekorda u Pireju zaslužni su i domaći košarkaši, koji su protiv Montepaschija imali 55 skokova, najviše u povijesti doigravanja Eurolige te su ostvarili pobjedu s najvećem razlikom u doigravanju - +48.

Slavlje protiv Talijana bilo je njihovo peto uzastopno na domaćem terenu u prvim utakmicama doigravanja, što je također rekord Eurolige.

U noći rekorda, jedan je ostao netaknut. Theodoris Papaloukas podebljao je rekord u broju nastupa u tom europskom natjecanju. Protiv Siene je zaigrao 212. put, no imao je samo tri asistencije, pa mu još četiri nedostaju da dođe do brojke 900, što nikad ni jedan igrač nije ostvario u povijesti Eurolige.

Komentara 1

ZD
Zoran-Düsseldorf
17:48 23.03.2011.

Gledao sam i uzivao,za mene glavni favorit za titulu,i to jos bez Milosa Teodosica,a Dusan Ivkovic je legenda od trenera,stari lisac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije