Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE PO PLANU

U Osijekovoj igri još nema lepršavosti, ali početak sezone bio je kao iz snova

18.07.2021.
u 10:00

Napokon se igralo pred publikom i unatoč nešto neuvjerljivijoj igri, tri boda su u džepu.

Osijek prvi put otkad mu je Nenad Bjelica na klupi ima bodovnu prednost u odnosu na Dinamo, slatkih plus tri kao dobar zamah na početku sezone. Osijekovi kapitalci u prvom kolu prvenstva bili su kolosalni vratar Ivica Ivušić, neumoljivi argentinski napadač Ramon Mierez te spretni i hladnokrvni Slovenac Damjan Bohar.

Ključni detalj utakmice zbio se u 62. minuti kada je Ivušić, pri rezultatu 0:0, obranio čisti zicer Australcu Deniju Juriću. Odmah potom, već u sljedećoj akciji, Milošev centaršut pogodio je Miereza u čelo, a robusni gaučo maestralno naciljao u donji kut za vodstvo 1:0. Taj Argentinac doista je kolosalan napadač i zlata vrijedan Osijeku, premda u perspektivi možda i nije baš idealno kada momčad toliko ovisi o jednom igraču. Mierez je za bijelo-plave praktički nezamjenjiv.

Mierez je bio sjajan

Šibenik je dobar dio utakmice bio tvrd orah na kišom natopljenom travnjaku Gradskog vrta. Gost nije nastupio bunkeraški bojažljivo, nego odvažno, otvorenim gardom. Takav stav donio mu je nekoliko solidnih izleta pred osječki gol, u kojima Jurić, Mesa i Bačelić-Grgić nisu imali dovoljno hrabrosti u završnici.

Osijek je u prvom dijelu pogodio vratnicu (Jugović) i izveo jedan solidan udarac s velike udaljenosti (Pilja). Iako to nije bila simfonija od izvedbe, Osijek posjeduje klasu koja jednim potezom rješava i najzamršenije slučajeve. Mierez je nogometaš koji i polušansu pretvara u pogodak.

U završnici utakmice Argentinac je pripremio i sjajnu prigodu za Gržana, no vratar Šibenčana Rogić obranio je taj šut. Potom je Bohar zabio za 2:0, a u sudačkoj nadoknadi i iz jedanaesterca za 3:0.

16.07.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 1. kolo, NK Osijek - HNK Sibenik. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

– Drago mi je zbog igrača, naporno smo radili, možda je pobjeda na kraju preuvjerljiva, ali mogli smo i na odmoru voditi s golom-dva prednosti. Na kraju smo imali dosta dobrih šansi, a Šibenik smo ostavili na jednoj velikoj šansi koju je Ivušić obranio. Doista mogu biti svime zadovoljan, najviše zalaganjem, na trenutke smo igrali jako dobro – komentirao je trener Nenad Bjelica pa pohvalio Miereza i igrače:

– On radi za to da dođe na to mjesto i na centaršut. No, koliko pretrči i dobije duela, koliko puta osvoji loptu i surađuje, to je neprocjenjivo. Za to bude i nagrađen, on nam je zlata vrijedan. Ali i ostali zaslužuju pohvale, Damjan je zabio dva gola, Šime je u prvoj utakmici igrao sjajno, velika većina igrača bila je na visokoj razini – dodao je Bjelica pa zaključio koliko je navijačima nedostajalo što nisu mogli dolaziti na utakmice:

– Napokon smo igrali pred publikom i zbog toga mi je posebno drago što smo pobijedili. Navijači su se zaželjeli nogometa. I kada smo slabije igrali, pokušali su nas podići i hvala im na tome. Nadam se da će ubuduće doći u još većem broju.

Osijek je uputio ukupno 13 šuteva, Šibenik 10, u šutevima u okvir gola bilo je 7:5 za Osijek, u udarcima iz kuta 9:5, a u posjedovanju lopte 54:46 posto za Osijek.

Pomagat će im i Fiolić

U Osijekovoj izvedbi još nema lepršavosti, nema kreatora čija će imaginacija dati dodatnu dimenziju. Možda pomak u ovom segmentu igre donese nekadašnja Dinamova nada, 25-godišnji vezist Ivan Fiolić, čiji se talent posljednjih godina zagubio u Poljskoj i Cipru. Fiolić je 75 puta nastupio u utakmicama Hrvatske lige i postigao 12 pogodaka.

Ovo je Bjelici bila 33. utakmica na klupi Osijeka u Hrvatskoj ligi. Ima 23 pobjede, sedam neodlučenih rezultata i tri poraza (dva od Gorice, jedan od Dinama). Zanimljivo, otkako je došao u HNL 19. svibnja 2018. godine, vodio je dva kluba – zagrebački Dinamo i sada Osijek. I u tri godine nije izgubio ni jednu domaću utakmicu u prvenstvu!

Šibenik pak na klupi ima prvoligaškog debitanta, 41-godišnjeg Španjolca Marija Alberta Rosasa Morena, trenera koji je donedavno bio pomoćnik u španjolskom drugoligašu Castellonu, a samostalno je vodio samo momčad jednoga španjolskog četvrtoligaša.

Komentara 1

DE
Dezider
08:56 19.07.2021.

Bjelica zna!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije