Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK NEXE

U Našice stižu Magdeburg, Aix, Logrones, Gorenje... Prva utakmica već za 18 dana!

Uzvratni susret 2. pretkola EHF Europske lige, RK Nexe - Bjerringbro - Silkeborg
Davor Javorovic/PIXSELL
01.10.2021.
u 22:00

Prvu utakmicu skupne faze Nexe će odigrati 19. listopada u Francuskoj, u Provansi, u Aixu, protiv ekipe PAUC, a prvu domaću utakmicu gledat ćemo tjedan dana poslije, 26. listopada kada u Našice stiže švedski predstavnik Sävehof.

Rukometaši Nexea saznali su suparnike u skupnoj fazi Europske lige. Našičani će igrati u skupini C, a suparnici će im biti njemački Magdeburg, francuski Aix, slovensko Gorenje, švedski Savehof i španjolski Logrones. Prve četiri momčadi iz skupine izborit će plasman u osminu finale i Našičani sigurno imaju kvalitetu da budu ispred Savehofa i Gorenja.

Favorit skupine je Magdeburg, aktualni osvajač Europske lige. To je momčad s kojom su Našičani do sada igrali šest puta. Samo su jednom slavili rukometaši Nexea, i to davne 2012. godine kada su pobijedili 22:21. Sve ostale utakmice su izgubili. Posljednja dva susreta ove dvije momčadi odigrale su prošle sezone u skupini Europske lige i oba puta je Magdeburg slavio – 32:24 u Našicama te 28:23 u Magdeburgu.

Magdeburg je trenutačno vodeća momčad njemačke lige, u ekipi ima nekoliko sjajnih igrača poput Norvežanina O’Sullivana, Šveđanina Greena, Danca Sangstrupa, Slovenca Bezjaka, ali i sjajni njemački reprezentativci Weber i Musche. Odmah do Magdeburga po kvaliteti je francuski Aix u kojem igraju francuski reprezentativci Claire i Lagarde te bivši reprezentativci Pardin i Accambray. U francuskoj momčadi igraju i dva naša igrača – Ivan Filipović i Marko Račić.

Prvu utakmicu skupne faze Nexe će odigrati 19. listopada u Francuskoj, u Provansi, u Aixu, protiv ekipe PAUC, a prvu domaću utakmicu gledat ćemo tjedan dana poslije, 26. listopada kada u Našice stiže švedski predstavnik Sävehof. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije