Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX!

'U Mravu smo feštale do sedam ujutro'

Košarkašice Novi Zagreb (1)
Foto: Boris Šćitar/VLM/Pixsell
1/8
25.03.2013.
u 13:40

– Mislim da ću propustiti Europsko prvenstvo u Francuskoj u lipnju ove godine. Imam problema s disanjem, pa bih rado otišla na operaciju. Kažu da mi za oporavak treba najmanje tri mjeseca – otkrila je Mirna Mazić za Max!

Košarkašice Novog Zagreba pobjedom u finalu nad šibenskim Jollyjem (87:76) osvojile su Hrvatski kup. Prvi trofej u povijesti kluba.

– Znale smo da nam je ključna polufinalna utakmica s Gospićem. S obzirom na to da Gospićanke imaju nešto slabije centre od nas, igrale smo stalno ispod koša. Pobjeda je na kraju bila više nego uvjerljiva, pa se nismo ni stigle dobro pripremiti za Šibenčanke. No, one imaju puno slabije pričuve od nas i to je na kraju presudilo. Naravno, uz odličnu igru naše Amerikanke Mitchell koja je u finalu postigla 32 koša, uz sedam trica – rekla je Mirna Mazić, jedina hrvatska reprezentativka u dresu lupica, za novi broj sportskog tjednika Max!

Dvije sezone na Richmondu

Tijekom dosadašnje karijere igrala je u brojnim klubovima.

– Prvi klub bio mi je Medveščak, a prvi trener Marijan Pasarić. Potom sam otišla na sveučilište Richmond gdje sam provela dvije sezone. Vratila sam se nakratko u Medveščak, a potom je slijedila europska turneja. Prvo sam igrala u Grčkoj, potom u Poljskoj. Prije dolaska u Zagreb igrala sam još jednu sezonu u Grčkoj – rekla je Mirna, kojoj je pobjeda u Hrvatskom kupu prvi pobjednički trofej.

– Istina, stalno sam bila druga, treća – rekla je Mirna.

Za razliku od nje, Ana Čačić već je imala jedan trofej.

– Osvojila sam prvenstvo Hrvatske kada sam igrala za Croatiju – istaknula je Ana, koja je odlično u finalu čuvala Antoniju Mišuru, najopasniju igračicu Jollyja.

– Bilo je malo problema s Mišurom u početku utakmice, ali kasnije ništa nije mogla – rekla je Ana.

Jedna od najmlađih u sastavu Novog Zagreba bila je Inja Butina. Ima samo 17 godina i finale je gledala s tribine.

– Bila sam višak, ali sam zato igrala u polufinalu, kad je bilo najvažnije – rekla je smijući se simpatična Inja.

Osvajanje prvog trofeja proslavljeno je u kafiću “Mrav”.

– Prvo smo slavile na parketu. Netko je donio i šampanjac. Potom smo otišle na večeru i odmah u Zagreb. Putovali smo sa dva kombija i u oba je bilo jako veselo. U “Mrav” smo došle oko dva ujutro i slavilo se do sedam – rekla je Mirna.

Nema plesa po stolovima

Na fešti se pjevalo i plesalo.

– Kažu da sam se istaknula kao plesačica. Ma sve su cure plesale. Čak i trener Vlado Ivanković. Slušalo se sve. Domaća glazba za nas cure, strana za naše dvije Amerikanke i neke starije pjesme za stručni stožer – istaknula je Inja.

Je li bilo plesanja po stolovima?

– Nije, ipak smo mi kulturna ekipa, a i stolovi u “Mravu” su malo previsoki za penjanje – rekla je Ana.

Trener je igračicama dao čak pet slobodnih dana.

– Malo smo se odmorile, obavile neke stvari koje ne stignemo obaviti kad imamo treninge. Malo smo išle u šoping i na kavu, malo na masažu. Pa onda na manikuru, pedikuru i sve redom – istaknula je Mirna.

Liga prvakinja je za lupice završena. U skupini su postigle samo jednu pobjedu.

– Moglo je biti bolje. Neke smo utakmice izgubile u potpuno neizvjesnim završnicama, ali smo barem stekle iskustvo igranja s “velikim curama” – istaknula je Ana.

A prvenstvo?

– Zna se. Osvojit ćemo dvostruku krunu – rekle su uglas sve tri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije