Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cibona

U misiju spašavanja ulaze Badel, Franck...: Aco prepustio predsjedničku fotelju

Aleksandar Petrović
Foto: Pixsell
26.09.2015.
u 16:55

Nova funkcija: Bivši direktor Aco Petrović postao je izvršni dopredsjednik.

Predsjedničku fotelju pod Tornjem u petak ujutro Aco Petrović prepustio je Ivi Markotiću, generalnom direktoru Badela 1862, te je tako nakon godine dana "tranzicijske" vlasti Cibona na klupskoj Skupštini izabrala novog frontmena.

– Za novog predsjednika Cibone imenovan je Ivo Markotić, dok je dosadašnji predsjednik Kluba Aleksandar Petrović preuzeo funkciju izvršnog dopredsjednika kluba, na mandatno razdoblje od četiri godine – izvijestili su iz Savske.

Predao palicu

Aco Petrović tek je dodao:

– Više će se znati u ponedjeljak, kada je u klubu i službeno predstavljanje novog vodstva – kazao je Petrović.

Aco je u svom mandatu takoreći spasio klub. Bandić ga je pozvao da preuzme društvo ispod "cigare" lani u kolovozu, a on je zatim uz pomoć direktora Čavlovića doveo Cibonu do predstečajne nagodbe, što je bolja varijanta nego da je otklizao u stečaj ili bankrot. Nije tajna da je Šibenčanin već dugo najavljivao kako predsjedničku palicu želi predati nekom drugom, kako bi se sam mogao baviti isključivo košarkaškim pitanjima. To je sad i uspio. Posao spašavanja preuzima Markotić, koji je kao mladić bio prvak bivše države u veslanju, a kasnije se natjecao na košarkaškim veteranskim prvenstvima. Štoviše, u jednom je intervjuu izjavio da košarku i trenira dva puta tjedno.

Povratak na stare staze

Njemu će pomagati članovi Upravnog odbora u kojem su Ivan Artuković (Franck), Dubravko Kmetović (MECTA), Marko Udovičić (Digitalni Tahograf) i Miljenko Rebić (Farmachem). Podnesen je u petak i godišnji financijski izvještaj za 2014. usvojen novi Statut, a kao članovi Skupštine izabrani su predsjednik Ivo Markotić, izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović, Slavko Kojić (šef financija u Gradu Zagrebu), Zdenko Antunović (bivši direktor Cibone) i Tvrtko Novaković (Badel).

Izabrano društvo mora dogovoriti kako će ubuduće Cibona financijski funkcionirati, odnosno koliko novca očekuju od Grada, a koliko od sponzora. Rezimirano, jedini im je zadatak, svojevrsna sveta misija, osigurati stabilno financiranje kluba, tj. vratiti dugove i pokrenuti privatizaciju, a time i povratak na stare puteve slave. Momčad bi za novu sezonu trebala vrijediti tek 430.000 eura.

>>Biserka zabranila organizatoru Kupa Dražena Petrovića korištenje imena svog sina

Komentara 3

MO
mojazemlja
21:49 26.09.2015.

Uništili hrvatsku košarku i sebe..

Avatar links
links
08:03 28.09.2015.

zar Aca nije već spasio Cibonu nekoliko puta kako je izjavljivao, ovi članovi Uprave sa Kojićem i posebno Antunovićem je dno-dna, pa čak se i Aca skoro potukao sa Antunovićem prije godinu dana na tekmi!!!! kakvi ljigavi likovi, za par mjeseci će se sastanaci "uprave" održavati u Remetincu!!! čuveni sponzori i poduzetnici Antunović i Kojić, hahahahahahahahah, sprdačina

Avatar links
links
08:08 28.09.2015.

spasili Cibonu jer su pokrenuli predstačajni postupak, hahahahaha, kakvi virtouzi, kakvi znalci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije