Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše, zabija...

U Maksimir s PSG-om stiže i potencijalni književni laureat

Zlatan Ibrahimović
AFP
23.10.2012.
u 08:41

Autobiografija Zlatana Ibrahimovića "Ja sam Zlatan Ibrahimović" ušla je u najuži izbor za prestižnu književnu nagradu u rodnoj Švedskoj

U Maksimiru će sutra istrčati i potencijalni književni laureat. Doduše, Zlatan Ibrahimović i njegova autobiografija "Ja sam Zlatan Ibrahimović" ne konkuriraju za Nobelovu nagradu za književnost, ali velika je stvar što je ta knjiga ušla u najuži izbor za prestižnu literarnu nagradu u rodnoj mu Švedskoj.

Stručni žiri uvrstio je djelo švedskog napadača koje mu je pomogao napisati novinar David Lagercrantz među šest knjiga između kojih će se najbolja proglasiti na dodjeli 26. studenog.

Žiri je knjigu opisao kao "preciznu naraciju koja ostavlja dugotrajan dojam. Osjetljivi i grubi opisi koji čitatelja s tribina sele na travnjak i u Zlatanov svijet."

Knjiga je, inače, jedna od najprodavanijih u povijesti švedske književnosti s više od 500.000 prodanih primjeraka.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
viluk007
21:42 23.10.2012.

Još da im je Nives Celzijus time bi švedska književnost bila zaokružena ona bi valjda bila predstavnik Švedske Renesanse. Ibro je vjerojatno Prosvjetitelj, zamislite da im je književnik poput Dasovića pa čitali bi njegovu lektiru. Ne pomišljajte da im se rugam pa takova je situacija i kod nas, Severina nam vodi filmsku estradu, Bajaga glazbenu, Bago i Elizabeta novinarsku, političku Čačić, nogometnu Mamić itd itd, još samo da im je glasnogovornik Rohatinski i horor je tu.Ne želim se rugati nikome ali stvarnost je stvarnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije