Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI ZNANCI

U Krakovu ćemo svjedočiti dvoboju susjeda iz Metkovića

Ivica Obrvan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
20.01.2016.
u 11:30

'Ponosan sam na svoje igrač, na sve tri utakmice koje su odigrali na EP-u.'

Drugi krug donosi našim rukometašima tri stara znanca – Makedoniju, Francusku i Poljsku. Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak, 21. siječnja. Suparnik je jako, jako dobro poznat – Makedonija.

S njom ćemo igrati drugi put zaredom na velikim natjecanjima. Lani smo bili bolji na Svjetskom prvenstvu u Kataru u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u skupini. Nama je prvo mjesto donijelo u osmini finala Brazil, a njima Sloveniju. Mi smo prošli, oni nisu. U Dohi smo gledali nadmetanje dvaju bivših suigrača iz Metkovića, Obrvana i Goluže, ovaj put Obrvan će na drugoj strani imati još jednog bivšeg suigrača, Željka Babića.

– Četiri godine igrali smo zajedno, jednu godinu mi je Obrvan bio i trener – prisjetio se Babić.

Inače, Makedonci su otišli u drugi krug zahvaljujući Dejanu Manaskovu koji je postigao izjednačujući pogodak protiv Srbije (27:27) sa zvukom sirene. Srbe nije mogao spasiti ni čudesni Darko Stanić na vratima.

– Obje momčadi zaslužile su da odu u sljedeći krug. Od prve minute vidjelo se da je velik ulog u igri i da su igrači obje momčadi u grču. Ovim rezultatom osigurali smo još najmanje tri utakmice. Ponosan sam na svoje igrače, na sve tri utakmice koje su odigrali na EP-u – rekao je Ivica Obrvan, hrvatski trener na klupi Makedonije.

Poljska nam je dužnik iz Dohe. Sretno i spretno su nas pobijedili u četvrtfinalu i na kraju osvojili broncu. No, pitanje je koliko u sadašnjem sastavu možemo ozbiljno ugroziti domaćine Europskog prvenstva koje će bodriti 14.000 navijača u Krakovu. Poljaci su u skupini teškom mukom pobijedili Srbiju i Makedoniju, a onda su se razmahali protiv Francuza.

To znači da su uhvatili zalet i u drugom krugu idu po nove tri pobjede i polufinale. Na tom putu će im stajati i Hrvatska. S Poljacima smo u proteklih deset godina igrali često, više puta smo mi njih pobjeđivali i izbacivali iz finala (SP 2009., EP 2010.) ili u pokušaju da dođu do polufinala (EP 2008). Oni su nam samo jednom zagorčali, lani u Dohi.

Francuska! Susret s njima je rukometni klasik već 12, 13 godina. Stalno igramo međusobno i nekako je došlo vrijeme da sad mi pobijedimo. Iz borbe za medalje izbacili smo ih na EP-u 2012. i SP-u u Španjolskoj 2013. godine. Oni su pak nas dobili 2014. na EP-u, ali u nevažnoj utakmici. Jasno, puno puta su nam uzeli zlatne medalje, na Svjetskom prvenstvu 2009. i Europskom prvenstvu u Austriji 2010. izbacili su nas u polufinalu Igara u Londonu. Nisu kompletni, ali Omeyer, braća Karabatić, Narcisse, Sorhaindo... nikako nisu za podcjenjivanje.

– Po nekoj mojoj računici, tko pobijedi u toj utakmici ide u polufinale – misli Marino Marić, naš kružni napadač.

Karavana se iz Katowica seli u Krakov. Srećom, i mi smo u tom autobusu.

>> Marić nakon razbijanja Islanda: Trebamo ovako nastaviti, možda dođe i to polufinale

Komentara 1

GU
General_U
19:00 21.01.2016.

jedino ako damo sto posto od sebe pobjeđujemo jer makedonci nisu bezazlena momčad sretno kauboji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije