Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAGREB

U Košicama zarada od prodanih ulaznica 40.000 eura, u Trnskom nula kuna

KK Novi Zagreb
Foto: Marko Prpić/Pixsell
29.11.2013.
u 09:55

- Imamo vrhunski sastav, u goste nam dolaze najbolji europski sastavi, a gleda nas, i to besplatno, jedva stotinjak gledatelja. Što bi tek bilo da naplaćujemo ulaznice - rekao je Ivanović.

Košarkašice Novog Zagreba u četvrtom nastupu ove sezone u Ligi prvakinja postigle su prvu pobjedu svladavši litavski Vilnius (70:67). Lani su natjecanje u Ligi prvakinja završile sa samo jednom pobjedom, koju su postigle tek u šestom kolu.

Ništa od novog MVP-a

– Lanjski smo doseg dohvatili, ali na tome nećemo stati. Cilj nam je ulazak u drugi krug, a za to će nam trebati barem još tri do četiri pobjede – rekao je Vladimir Ivanković, trener Novozagrepčanki.

Za razliku od prošle sezone, u sastavu lupica igraju dvije ekstraklase, neka se ostale igračice ne naljute. To su Milica Dabović i Luca Ivanković.

– Moram priznati da sam u utakmicu ušla puna samopouzdanja jer sam u prošlom kolu bila izabrana za MVP. Htjela sam igrati još bolje – rekla je Dabović.

Nakon utakmice joj je jedan domaći navijač rekao da nije baš zadovoljan.

Milica ga je gledala u čudu.

– Niste postigli 30 koševa, eto zato sam nezadovoljan – kazao je spomenuti navijač, a Milica se samo nasmijala i rekla:

– Ja sam zadovoljna svojim brojkama.

Kako ne bi bila kada je završila utakmicu sa 27 koševa, šest asistencija i šest oduzetih lopta. MVP prošlog kola bila je s puno slabijom statistikom – 22 koša i sedam asistencija.

– Bez obzira na njezin sjajan učinak, Dabović neće ponovo biti MVP kola. Ta čast pripast će košarkašici ruskog Ekaterinburga, Amerikanki Candace Parker koja je u Košicama postigla 35 koševa i  16 skokova – rekao je Ivanković.

Trener Novog Zagreba razočaran je odazivom gledatelja.

A gdje su gledatelji?

– Kako ne bih bio razočaran. Imamo vrhunski sastav, u goste nam dolaze najbolji europski sastavi, a gleda nas, i to besplatno, jedva stotinjak gledatelja. Što bi tek bilo da naplaćujemo ulaznice. Ne bi nas došlo gledati ni deset ljudi. A primjerice u Košicama gazda kluba ima i te kako dobru zaradu od prodaje ulaznica – rekao je Ivanović.

Utakmicu protiv Ekatearinburga gledalo je 7900 gledatelja s plaćenom ulaznicom.

– Ulaznica košta pet eura pa nije teško zaključiti da su zaradili gotovo 40 tisuća eura. To kod nas ne može zaraditi ni jedan klub u košarkaški, odbojkaški, vaterpolski ili rukometni klub. Nažalost, te će brojke za nas ostati samo san - istaknuo je Ivanković.

Možda bi se san mogao ostvariti da lupice uđu u finale Lige prvakinja. Uvjereni smo da bi u Areni bilo najmanje deset tisuća gledatelja koji bi bez problema platili ulaznicu od 40 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
11:58 29.11.2013.

Extra klasa Ivankovic????, sa 2 metra, igra u Zagrebu i nemoze se prodati??? Ili Dabovic koja zadnje 3 god igra u prosjecnom Partizanu jer neigra obranu i ne trenira, to su dobre igračice i to je to, Želim im svimaa puno sreće i uspjeha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije