Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA MMA LIGA

U kavezu se tukli i zidari i pravnici, Radman se ispričavao župniku

Europska MMA liga
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
02.03.2014.
u 14:28

Hrvatska je dobila i trećeg četvrtfinalistu Europske MMA lige. To je Anto Radman (23, 77 kg) koji je već u 1. rundi prisilio na predaju (polugom na ruci) Nizozemca Elona Timmermansa.

Nakon Filipa Pejića (70 kg) i Davida Vasića (84 kg), Hrvatska je dobila i trećeg četvrtfinalistu Europske MMA lige. To je Anto Radman (23, 77 kg) koji je već u 1. rundi prisilio na predaju (polugom na ruci) Nizozemca Elona Timmermansa. Možda bi dalje prošao i Patrick Pereša (70 kg), no njegovu je protivniku Van Helvoirtu pozlilo zbog agresivnog skidanja kilograma pa mu liječnici nisu dopustili da uđe u kavez.

Radman je već u prvoj rundi nasrnuo na suparnika direktima i koljenima.

- Da sam u sportu od malih nogu možda bih i kalkulirao no ovako kao čovjek koji je prije par godina došao iz publike nikog se ne bojim. Nisam profesionalac, treniram kada mi se trenira, čak me i trener mora zvati na treninge, no volim se boriti.

Tako je, pomalo neobično, o sebi pričao Radman, a još zanimljiviji je bio u kavezu kada se obraćao publici:

- Znam da me večeras među vama bodrio i jedan župnik pa mu se želim ispričati što sam u ovom kavezu dignuo ruku na nedužna čovjeka, no morao sam se braniti.

Jako dobro branio se i austrijski Bošnjak Mensur Alić (22) koji je na koncu gušenjem pobijedio Talijana Massignanija. Ni on nije profesionalac, ne živi od gladijatorskih borbi, ali bi to volio biti.

- Ja sam ratni prognanik iz Brčkog, a u Austriji radim kao zidar i to 40 sati tjedno za plaću od 1750 eura. Premda je ovo teži život od zidarskog, jer kao zidar možeš jesti što hoćeš i ne moraš svaki dan biti oran za borbu, ja bih ipak volio od ovoga živjeti.

Zanimljiv sudionik druge priredbe osmine finala bio je i Sarajlija Ermin Hodžić (26). Za razliku od Mensura koji protivnicima dijeli "zidarske", on bi im mogao dijeliti pravne savjete.

- Živim od prava, pravnik sam u Federalnom fondu za zaštitu okoliša, a ovo mi je velika strast. Radim u uredu od 8 do 16, no svaki dan treniram, a još sam i trener za početnike i rekreativce. Pravo bih napustio jedino da dobijem nekakav životni ugovor.

Od osam održanih borbi, čak njih sedam završilo je prekidom pa je ovo bila možda i najkraća priredba MMA lige otkako se održava u KC Dražena Petrovića. Borbe je pratilo oko 2500 gledatelja, među kojima smo primjetili i navijače iz Slovačke, Srbije i Italije. Upravo su Talijani imali najviše predstavnika (4), ali samo jednog pobjednika borbe. Slovake je pak predvodio Zadranin Zvonimir Brala koji nam je kazao da radi promociju za 162 borca iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rusije i Hrvatske.

 Rezultati drugog turnira osmine finala: 70 kg: Deak (Slovačka) - Sarullo (Italija) 3:0 (TKO1, gušenje), 77 kg: Radman (Hrvatska) - Timmermans (Nizozemska) 3:0 (TKO1, poluga), 77 kg: Van Dijck (Njemačka) - Pietrini (Italija) 3:0 (na bodove), 84 kg: Hodžić (BiH) - Boaretto (Italija) 3:0 (TKO1, poluga), 93 kg: Šurin (Slovačka) - Angelski (Makedonija) 3:0 (TKO1, gušenje),   93 kg: Alić (Austrija) - Massignani (Italija) 3:0 (TKO2, gušenje), 93 kg: Riccetti (Italija) - Ilijevski (Makedonija) 3:0 (TKO1, udarci), preko 93 kg: Jani (Mađarska) - Joksimović (Srbija) 3:0 (TKO1, gušenje).

>> Batinić se ozlijedio, Anto Radman brani boje Hrvatske u kavezu Cibone!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije