Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga, 29. kolo

U hrvatskom okršaju Perišić asistent, Mandžukić strijelac

Šangaj
Foto: vl
1/2
07.04.2012.
u 17:31

Ivica Olić i Danijel Pranjić nisu ulazili u igru u domaćoj pobjedi Bayerna nad Augsburgom.

U hrvatskom okršaju, utakmici Wolfsburga i Borussije Dortmund, upravo su naši igrači bili u glavnim ulogama. Ivan Perišić bio je asistent za Lewandowskog u 22. minuti, bio je to gol kojim je aktualni prvak načeo momčad Wolfsburga. Kagawa je odlično proigrao Perišića na lijevoj strani, on je ubacio iz trka i pronašao usamljenog Poljaka u sredini kojemu nije bilo teško gurnuti loptu u praktički prazan gol.

Perišiću je odgovorio njegov suigrač iz reprezentacije Mario Mandžukić, ali ne asistencijom, već pogotkom za smanjenje vodstva na 2:1 (prije toga je Gündogan zabio za 2:0). Mandžukić je iskoristio ubačaj Dejagaha i glavom s nekih pet metara zatresao mrežu prvaka.

Perišić je u igri bio do 69. minute, a Mandžukić svih 90.

Teže od očekivanog, do nova je tri boda došao i prvi Borussijin pratitelj münchenski Bayern. Kod kuće su Bavarci slavili protiv Augsburga 2:1. Poveli su golom Gomeza u prvoj minuti, izjednačio je Koo u 23., da bi Gomez ponovo bio strijelac u 60.

Hrvatski dvojac, Danijel Pranjić i Ivica Olić nisu ulazili u igru za Bayern.

Još su nastupila tri Hrvata u 29. kolu. Jajalo je ušao u 46. minuti za Köln u domaćem remiju s Werderom (1:1), Santini je u remiju Freiburga s Nürnbergom (2:2) na terenu bio od 79. minute, a Lakić je od 85. zaigrao za Hoffenheim u gostujućoj pobjedi nad Kaiserslauternom (2:1). Treći je to uzastopni poraz Krasimira Balakova s Kaiserom.

Dodajmo da je Stuttgart kod kuće svladao Mainz 4:1.

Poredak: Borussia D. 66, Bayern 63, Schalke 54(-1), Borussia M. 51(-1)...

Komentara 1

DU
Deleted user
18:02 07.04.2012.

Gomez je profesor za Olica. Zabija tridesetak golova på sezoni a Olic 4, 5?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije