Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE ĆORIĆ

U HNL se vraća jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa i nekadašnja velika nada Dinama?

EXPA
02.07.2022.
u 18:00

Kolika je šansa da Ćorić zaista ponovno zaigra u HNL-u za sada nije poznato, no u travnju ove godine u intervju za Večernji list Ćorić je dao znakovit odgovor na pitanje o povratku u HNL.

Sa 17 godina uvršten je u prvu postavu Dinama, bio je mladić koji je obećavao. Predviđali su mu veliku karijeru, no danas 25-godišnji Ante Ćorić ovoga ljeta trebao bi postati slobodan igrač nakon što je završio posudbu u Zurichu, a povratak u Romu baš i nije opcija.

U svojem matičnom klubu, Romi, nikako nije uspio doći do izražaja. Naime, za talijanskog prvoligaša Ćorić je odigrao ukupno samo 48 minuta. Stoga je lako zaključiti da ga tamo ne čeka budućnost usprkos tome što ima još godinu dana ugovora od preko milijun eura godišnje plaće.

Upravo zbog toga pojavila se mogućnost da se jedan od najvećih talenata koje je Dinamo uopće imao, vrati u HNL. Ne u Dinamo, već u Rijeku. Iako se trenutno radi o glasinama, ne bi bilo iznenađenje da Rijeke takvo što učini jer ne bi ovo bio prvi put da bivši dinamovci dolaze u Rijeku kada u inozemstvu ne krene.

Robert Murić, Andrej Kramarić, Domagoj Pavičić i Ivan Tomečak samo su neki od igrača, koji su, pod raznim okolnostima, birali Rijeku nakon Dinama i u njoj igrali nogomet kakav u Dinamu nikad nisu. Možda će baš Ante Ćorić biti sljedeći igrač na tom popisu.

A kako se priča, Rijeka navodno pregovara i s Alenom Halilovićem, još jednom bivšom nadom Dinama, no klub s Kvarnera tajanstven je oko svega, što je i uobičajena praksa jer Riječani vole pregovarati u tajnosti sa što manje medijske pompe.

Kolika je šansa da Ćorić zaista ponovno zaigra u HNL-u za sada nije poznato, no u travnju ove godine u intervju za Večernji list Ćorić je dao znakovit odgovor na pitanje o povratku u HNL.

Kakvu emociju imate prema Dinamu; je li Dinamo trauma vaše karijere ili klub koji volite?

– Ma meni je Dinamo sve! Da je sve bilo kako treba, ostao bih u Dinamu cijeli život! Sad vam to govorim iskreno, baš od srca! To zna cijela moja obitelj. Moj brat Josip i danas je svaku utakmicu na “sjeveru”.

Kada bi vas Dinamo zvao, biste li se vratili?

– Kad bi sve bilo korektno, da nema igri, vratio bih se i bio bih spreman doživotno ostati u Dinamu. Ali događale su se tamo situacije da je bilo ružno što su mi radili... Iako su me sputavali, nikad nisam rekao ništa protiv Dinama. Jer, da nije bilo Dinama, sada bih možda bio u Salzburgu, a možda u Admiri Wackeru, borio se. Mene je Dinamo srdačno primio i stavio me sa 17 godina u prvu momčad.

19.05.2018 Zagreb - stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zapresic. "nPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

U intervju za Večernji Ćorić se osvrnuo i na činjenicu da u Serie A nije baš sve procvalo. Što je bio razlog?

– I danas se pitam što je razlog, a pitaju se i ljudi u Italiji. I danas dobivam poruke: “Zašto nisi dobio šansu?” Da sam bar odigrao deset utakmica i da su mi rekli: “Ante, nisi za Romu”, ja bih rekao: “OK, nisam”, i tražio bih novi klub. Pitao sam tada sportskog direktora Monchija zašto mi nisu dali šansu, on mi je rekao “svi te hvale, trener, suigrači, budi strpljiv, dočekat ćeš svoju šansu”. A ja sam u godinu dana dobio dvije utakmice, jednu 19 minuta, jednu tri minute. Ušao sam i protiv Real Madrida u Ligi prvaka.

Jeste li očekivali bolju karijeru?

– Naravno da jesam, sve je išlo prema tome da budem veliki igrač i imam veliku karijeru. U Romi bez ikakvog razloga nisam dobio šansu. Tamo sam došao kao dobar igrač, Dinamova desetka, bio sam reprezentativac. Na pripremama u Americi Francesco Totti izjavio je: “Gledat ćemo Antu Ćorića na Olimpicu.” Na pripremama sam igrao super, bio sam najbolji. To su oni govorili, ne ja! I kada smo se vratili u Italiju, prvu utakmicu bio sam na tribini, pa onda i drugu, nitko mi ništa nije govorio...


 
Ključne riječi

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
13:25 03.07.2022.

Njemci bi rekli "Versager" a na hrvatskom to znaci najveci promasaj talentiranog mladog igraca kojeg su pohlepa za brzim novcem doveli do sadasnjeg polozaja. Vidjeti cemo kako ce u HNL-u ponovo jer nigdje u Europi nije mogao nista. Jedino sto moze zahvaliti Dinamu je start i novac koji je zaradio kao potencijalni ali ne kao gotov igrac, a danas nije vise potencijalni supertalent nego potroseni polovnjak, idealan za Hajduk. Cudi me da Rijeka zeli takvog slabica u svoje redove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije