Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u Osijeku

U Gradskom vrtu pljušte otkazi, stiže T. Rukavina

'21.09.2011., Maksimirska 128, Zagreb - Strucni stozer NK Dinamo, glavni trener Krunoslav Jurcic sa svojim pomocnicima: Damir Krznar, Tomislav Rukavina. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
27.02.2014.
u 08:05

Kako god bilo, Rukavina bi trebao postati već četvrti trener bijelo-plavih ove sezone, nakon Tomislava Steinbrücknera, Davora Rupnika i Ivice Kuleševića

Novi potresi u Gradskom vrtu! Predsjednik nogometnog kluba Osijek Zdravko Josić i trener Ivica Kulešević neočekivano su postali bivši. Naime, Nadzorni odbor sastao se u srijedu i raspravljao o jednoj točki dnevnog reda – postavljanju novih ljudi na čelo kluba.

Momčad će, kako neslužbeno doznajemo, preuzeti Tomislav Rukavina (39), a u predsjedničku fotelju sjest će gospodarstvenik Miroslav Kos.

Iz Grada, koji je većinski vlasnik kluba, priopćili su da će promocija novog predsjednika i trenera biti održana u četvrtak u 10 sati, kada će i govoriti o razlozima iznenadne sječe glava u Wilsonovoj. Pogotovu je neočekivano smjenjivanje trenera koji je složio i pripremio momčad za grčevitu borbu za ostanak u ligi. Osijek u drugom dijelu sezone nije igrao nimalo loše. Naprotiv!

Kako god bilo, Rukavina bi trebao postati već četvrti trener bijelo-plavih ove sezone, nakon Tomislava Steinbrücknera, Davora Rupnika i Ivice Kuleševića. Zanimljivo, sva četvorica su se nogometu učila u Osijekovoj školi. Bio bi to zapravo njegov povratak u Gradski vrt nakon točno dva desetljeća, jer Rukavina je iz Osijeka 1994., kao dvadesetogodišnjak, otišao u Zagreb, u Kranjčevićevu, a sezonu kasnije završio je u Dinamu, u kojem je u nekoliko navrata bio pomoćni trener.

Posao u Gradskom vrtu bi mu bio prvi samostalni u trenerskoj karijeri.

Dobra je vijest što će smjenjivanje momčad lakše preboljeti uz isplatu dijela zaostalih plaća. Nogometašima Osijeka napokon će, nakon šest mjeseci, na račun sjesti nešto novca, a primit će dvije od šest zaostalih plaća.

Klub će od Grada dobiti 650.000 kuna predujma iz gradskog proračuna, iz kojeg godišnje dobiva nešto više od dva milijuna kuna, zatim 300.000 kuna od donacije tvrtke Belje te od transfera mladog Marka Mrkonjića u Greuther Fürth ove zime.

>> Osijek zbog štrajka igrača može biti kažnjen
>> Igrači Osijeka nisu štrajkali, već prosvjedovali. Plaću nisu dobili od srpnja 2013.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije