Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB PRED IZAZOVOM

U gostima kod "zebri" i autsajderi osvajaju bodove

13.10.2021.
u 17:21

- Bez obzira na njihov status favorita, ovo je sport i mislim da je glupo baviti se sportom ako ne vjeruješ da iz svakog susreta možeš izaći kao pobjednik.

Nakon jedne kraće stanke nastavlja se rukometna Liga prvaka. “Plinari” će od 18:45 gostovati kod njemačkog Kiela, u susretu 4. kola elitne skupine Lige prvaka. U prva tri kola rukometaši PPD Zagreba upisali su poraze od Aalborga (24:34) i Pick Szegeda (30:21).

U trećem su na domaćem terenu stigli do prvog boda, odigravši neriješeno s prvakom Norveške Elverumom (27:27).

Najveća boljka – pogreške

– Za mene je Kiel najjača ekipa u našoj skupini. Riječ je o klubu koji na svakoj poziciji ima dva kvalitetna igrača i koji svaka tri dana igra utakmicu Bundeslige i Lige prvaka, a taj tempo i na toj razini mogu pratiti samo najjači. Ipak, kao i ostali Nijemci, i Kiel u ovoj fazi sezone prednost daje Bundesligi jer, ako i prospu koji bod u Ligi prvaka u ranu jesen, imaju vremena sve nadoknaditi u kasnijem tijeku natjecanja – rekao je Željko Musa, kružni napadač “plinara”.

Musa je godinama igrao u Magdeburgu i dobro poznaje Kiel.

– Što se nas tiče, mislim da smo u zadnjem dvoboju s Elverumom pokazali da možemo u oba pravca igrati na jednoj ipak višoj razini nego što je to bio slučaj u prva dva kola. Naša najveća boljka su tehničke pogreške u napadu, protiv Norvežana to je izgledalo pristojno, ali na tome moramo još dosta poraditi jer činjenica je da previše lakih golova primamo nakon olako izgubljenih lopti u napadu. Fizički smo spremni, dobro smo ih analizirali i idemo tamo s ciljem da uzmemo bod ili bodove. Bez obzira na njihov status favorita, ovo je sport i mislim da je glupo baviti se sportom ako ne vjeruješ da iz svakog susreta možeš izaći kao pobjednik – istaknuo je Musa i dodao:

Pobjeđivao sam u Kielu

– To što oni imaju vrhunske igrače nama ne treba biti nikakav uteg, već zadovoljstvo i motiv više našim mladim igračima da se pokažu upravo na najvećoj mogućoj pozornici. Recept za naš uspjeh jest smanjiti broj tehničkih grešaka na minimum, odigrati čvrsto i agresivno u obrani kako bismo pomogli našim golmanima i na kraju krajeva kako bismo možda i sami postigli neki laki gol. Imao sam priliku i pobjeđivati i gubiti u Kielu i zato znam da je moguće doći do bodova i kada si autsajder. Treba nam samo malo vjere u same sebe – zaključio je Musa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije