Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

U Flensburgu kreće brat na brata

PPD Zagreb
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
19.09.2018.
u 13:43

– Što reći o momčadi koja je u gostima pobijedila finalista Lige prvaka. U rosteru imaju jako, jako puno kvalitetnih igrača – istaknuo je Lino Červar.

Rukometaši PPD Zagreba, nakon nesretnog i nespretnog poraza od Pick Szegeda u Osijeku (23:24), već večeras igraju utakmicu drugog kola elitne skupine Lige prvaka. Suparnik nije mogao biti teži – njemački Flensburg. Momčad u kojoj igra 15 stranaca, uglavnom Skandinavaca i samo dva Nijemca (Glandorf i Galla) ove sezone ne zna za poraz. U Ligi prvaka lagana pobjeda u gostima Nantes, a u prvenstvu Njemačke nanizali su pet pobjeda. Njihovu snagu u Bundesligi već su osjetila četiri hrvatska igrača – Slišković, Kozina (oba Göppingen), Duvnjak (Kiel) i Gojun (Füchse).

Bez pobjede “plinara”

“Plinari” su u Flensburgu gostovali šest puta i svih šest puta su izgubili. Zanimljivo da su najbliži iznenađenju bili posljednji put kada su gostovali u Flens Areni, 2016. godine. Izgubili su sa 27:28, a na toj utakmici briljantno je odigrao Domagoj Pavlović, koji je postigao devet pogodaka, a nažalost, navijači hrvatskog prvaka sjetit će se da se u posljednjim sekundama na toj utakmici ozlijedio Luka Stepančić.

A večerašnja utakmica bit će posebna jer će prvi put u karijeri braća Burić biti na suprotnim stranama, Senjamin u dresu PPD Zagreba, a Benjamin u dresu Flensburga. Jedan je kružni napadač (Benjamin), a drugi vratar. Oni koji su pomnije pratili Flensburg ove sezone reći će da je Benjamin najveća snaga ove Flensburga jer brani nevjerojatno dobro.

PPD Zagreb
1/13

Šest godina igrali zajedno

– Nema teorije da mu ne postignem barem jedna pogodak - reći će Senjamin.

Zanimljivo je da su braća blizanci, koji danas imaju 27 godina, igrali zajedno šest sezona. Prve rukometne korake napravili su u Meglaju, potom u tri sezone igrali u Izviđaču, jednu sezonu u banjolučkom Borcu te tri sezone u Gorenju iz Velenja. Onda su im se 2016. godine putevi razišli. Benjamim je otišao braniti u njemački Wetzlar, a Senjamim je igrao u Nantesu. U ovoj sezoni obojica su promijenila klubove te ispada da je došlo vrijeme da igraju na suprotnim stranama.

– Budemo li imali pristup kao protiv Pick Szegeda, onda se možemo nečemu večeras nadati. Naravno, trebat će nam i malo sreće, koju nismo imali protiv mađarskog prvaka. Bod bi nam bio velik poput nebodera – istaknuo je Senjamin, koji je gledao utakmicu Nantes – Flensburg (31:34).

– Moj bivši klub, Nantes, nije imao nikakve izglede da iznenadi. Najjače su oružje Flensburga kontre i polukontre. Naravno i moj brat im je važna karika. Naravno da imam sve informacije iz Flensburga jer se stalno čujem s bratom. Jasno, poručio mi je da se ničemu ne damo – istaknuo je Senjamin.

O samoj utakmici kratko je rekao i Lino Červar trener PPD Zagreba.

– Što reći o momčadi koja je u gostima pobijedila finalista Lige prvaka. U rosteru imaju jako, jako puno kvalitetnih igrača – istaknuo je Lino Červar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije