Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pale' serena i ivanović

U finalu Rima Janković i Martinez Sanchez

Jelena Janković
AFP
07.05.2010.
u 21:27

U finalu jakog WTA turnira u Rimu igrat će srpska tenisačica Jelena Janković i Španjolka Maria Jose Martinez Sanchez.

Prva je plasman u završnicu izborila Janković pobjedom nad najboljom svjetskom tenisačicom Serenom Williams 4:6, 6:3, 7:6(5) u meču koji je trajao čak dva sata i 47 minuta i u kojem je Srpkinja, sedma igračica WTA ljestvice, spasila meč loptu u desetom gemu trećeg seta.

Imala je Williams i 5:2 vodstvo u tie-breaku odlučujućeg seta, ali je Janković nanizala pet uzastopnih poena za četvrtu pobjedu nad Amerikankom u osmom međusobnom meču.

Janković je tako u samo dva dana savladala obje sestre Williams, budući je u četvrtfinalu u četvrtak “pomela” Venus Williams, četvrtu nositeljicu, sa 6:0, 6:1.

Za Serenu Williams, pobjednicu Rima iz 2002. godine, ovo je bio prvi turnirski nastup nakon trijumfa na Australian Openu.

U drugom polufinalnom meču, njihovom prvom međusobnom, Španjolka Maria Jose Martinez Sanchez (26. na WTA ljestvici) pobijedila je Srpkinju Anu Ivanović (58. na WTA ljestvici) sa 6:4, 6:2.

Španjolska tenisačica odigrala je sjajan meč i nije pružila svojoj protivnici previše prilika, pa je tako zaustavila sjajan niz koji je Ivanović ostvarila na turniru pobjedama nad favoriziranim igračicama poput Victorije Azarenke, Jelene Dementijeve i Nadežde Petrove.

WTA Rim, polufinale:

Janković (7) – S. Williams (1) 4:6, 6:3, 7:6(5)

Martinez Sanchez – Ivanović 6:4, 6:2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije