Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde u Ligi prvaka

U Final Fouru su, a Mrđen ih više ne zove

08.12.2014., Varazdin - Zensko Europsko rukometno prvenstvo, skupina C, Hrvatska - Svedska. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
09.05.2016.
u 20:45

Šest igračica od čega dvije vratarice – Jelenu Grubišić (Bukurešt) i Martu Žderić (Budućnost) igrale su na završnom turniru rukometne Lige prvakinja

Na završnom turniru rukometne Lige prvakinja, koji je završen u Budimpešti, imali smo šest igračica od čega dvije vratarice – Jelenu Grubišić (Bukurešt) i Martu Žderić (Budućnost). Zanimljivo je da su obje bile ponajbolje igračice u svojim klubovima.

Uostalom, Jelena je s dvadeset obrana uvela Bukurešt u finale. Ono što je još zanimljivije, nijedna trenutačno ne brani za Hrvatsku. Jelena je posljednji put branila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2013. kada smo u dvije utakmice ispali od Francuske, dok je Marta posljednji put branila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Danskoj 2015. kada smo ispali od Švedske.

Problemi s ozljedama

– Jelena bi još branila na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2014. da nije bila ozlijeđena – dodao je Goran Mrđen, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Jelena ima 29, a Marta 26 godina. Jelena je debitirala za reprezentaciju na Europskom prvenstvu 2006. godine u Makedoniji. Branila je još na europskim prvenstvima 2008. i 2010. godine te na svjetskim prvenstvima 2007 i 2011. godine kao i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Marta je pak debitirala na Svjetskom prvenstvu 2011. godine, a branila je još na europskim prvenstvima 2012 i 2014. godine.

– Na žalost, obje su u posljednje vrijeme bile često ozlijeđene pa nisu branile za reprezentaciju. Marta Žderić je triput već izostala ove sezone u kvalifikacijama za EP. Sad više nema razloga da Kapitanović i Bešen ne iznesu do kraja kvalifikacije, a ostale su nam još utakmice sa Slovenijom u Celju i Makedonijom u Rijeci – rekao je izbornik i nekako indirektno poručio da Grubišić i Žderić neće zvati za te dvije kvalifikacijske utakmice.

Puno klupskog iskustva

Ali, zar ne treba računati na dvije vratarice koje brane na Final Fouru, na Jelenu koja je s Krimom igrala polufinale Lige prvakinja, a s Bukureštom finale, ili na Martu Žderić, koja je lani s Budućnosti osvojila Ligu prvakinja.

– Pa i na muškom Final Fouru igra deset naših igrača, a kandidati za nastup na Olimpijskim igrama u Riju su tek Duvnjak, Brozović, Kopljar, Štrlek, Čupić i Slišković dok Alilović, Sulić, Vori, Šego i Buntić nisu u kombinacijama izbornika. Uostalom, moramo i mi polako gledati prema budućnosti. Kapitanović i Bešen imaju po 21 godinu dok su Žderić i Grubišić pet, odnosno osam godina starije. Na kraju krajeva obje naše mlade vratarice bile su među boljima u sastavu naše reprezentacije u svim kvalifikacijskim utakmicama – rekao je Goran Mrđen.

Jelena i Marta puno su dale reprezentaciji, možda su na kraju i razočarane. Jer, hrvatska reprezentacija nikad nije bila blizu medalji ni na jednom velikom natjecanju. Jelena je branila kada je Hrvatska igrala četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Brazilu i na Olimpijskim igrama u Londonu.

Marta pak nije išla na Igre u London jer je prednost dobila iskusna Ivana Jelčić. Možda su obje razmišljale kao Mirko Alilović, koji je razočaran uzeo time-out. No kako trenutačno brane Stevanović i Pešić, njegov povratak u reprezentaciju bit će težak, baš kao i Jelenin i Martin.

>>Denis Buntić upitan za Final Four u Kölnu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije