Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

U drugom krugu Cedevita ide na Unics i Andorru, možda i Partizan

Cedevita
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
18.12.2018.
u 23:21

Amerikanac Elgin Cook u svojevrsnom je Cedevitinu izlogu za prodaju pa bi potencijalnim kupcima mogao biti zanimljiv igrač koji je s lakoćom zabio 32 koša turskom Tofašu

Premda su u posljednjoj utakmici prvog kruga skupina izgubili od turskog Tofaša (92:96), košarkaši Cedevite nisu ugrozili prolaz u drugi krug Eurokupa u kojem će se namjeriti na Unics, Andorru a možda i Partizan (to će se znati u srijedu).

Nakon petog poraza, u 10 nastupa, u drugom najjačem klupskom natjecanju u Europi, Cedevitin trener Slaven Rimac kazao je:

- Ne volim ovakve utakmice koje, osim estetskog dojma, nemaju nikakvu važnost. Nakon niza utakmica s etiketom "bilo bi jako dobro da se dobije", došla je i prva koja nije značila ništa jer nam niti pobjeda niti poraz u poretku ništa nisu mijenjali.

Cedevita
1/6

S obzirom s kakvom je petorkom završavao utakmicu - a na parketu su bili novi igrač Murić i neiskusni Bajo i to na poziciji centra koja mu nije prirodna - pitali smo trenera jesu li mu neke druge stvari, kao što su provjera ovih igrača, bile važnije od pobjede.

- Glupo je reći da pobjeda nije važna i ja sam vjerovao da i s tom petorkom do nje možemo, no nismo uspjeli jer smo na kraju donijeli neke loše odluke - odgovorio je Rimac kojeg je pak nahvalio gostujući trener Orhun Ene, inače negdašnji turski reprezentativac:

- Kada je Rimac igrao za Tofaš ja sam bio u poznim igračkim godinama, no igrao sam i protiv njega i njegova pomoćnika Čizmića. To su ljudi koje dugo poznajem, a meni je uvijek drago kada neki dobar igrač postane trener u nekom dobro organiziranom klubu. Hvala Cedeviti na gostoprimstvu. Mi poštujemo vaš klub.

Igrač utakmice, po valorizaciji, bio je Cedevitin krilni igrač Elgin Cook (32 koša, 9 skokova), koji se zahvalio svojim razigravačima.

- Imamo sjajne organizatore igre Cobbsa i Pullena pa sam zabio puno lakih koševa. Osim toga, ja se uz trenera Rimca osjećam prilično samouvjereno - kazao je Cook kojem je ovo možda bila i jedna od posljednjih utakmica u Cedevitinu dresu jer je na njegovo igračko mjesto stigao Slovenac Edo Murić. Cook je na neki način u izlogu pa će se s ovakvim brojkama lakše naći kupac za njega.

Dvoznamenkasti su još bili Pullen (16), Krušlin (14) i Stipanović (13), no nitko od njih neće igrati u četvrtak u derbiju domaćeg prvenstva protiv Cibone jer hrvatskog prvaka i u toj utakmici zastupati druga momčad.

Poredak skupine B: 1. Lokomotiv Kubanj 8-1, 2. Alba 7-2, 3. Cedevita 5-5, 4. Tofaš 4-6, 5. Limoges 3-6, 6. Gdynia 1-8.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije