Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET

U Dinamu su prezadovoljni ovim poslom: Dolazi im bivši trener Hajduka!

Željko Kopić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
21.04.2020.
u 07:00

Nije pretenciozno reći da Dinamo nikad nije bio ovako dobro ujednačen u svim poljima što se tiče struke

Dinamova rekonstrukcija nakon sporazumnog raskida ugovora sa sad već bivšim strategom Nenadom Bjelicom praktički je dobila svoj epilog, epilog kojeg mnogi nisu očekivali. Dok će kormilo prve momčadi preuzeti dosadašnji trener mlade, to jest B momčadi Igor Jovičević, a kormilo B momčadi u ruke će dobiti Dinamova, makedonska, legenda Goce Sedloski, na poziciju šefa nogometne škole doći će Željko Kopić koji je ne tako davno sjedio na klupi Hajduka (od studenog 2017. do rujna 2018.). U klubu su, doznajemo iz izvora s Maksimira, prezadovoljni akvizicijom bivšeg igrača iste te nogometne škole koji je u ponedjeljak obavio razgovore u Makmsimiru.

Sudeći po imenima koja su preuzela ove funkcije, Dinamo u budućnosti želi još više naglaska dati na razvoju mladih nogometaša. Naravno, naglasak na taj sustav već postoji godinama i očit je po rezultatima "malih modrih" u juniorskoj Ligi prvaka, ali dovođenjem podosta provjerenih i etabliranih, ali i mladih imena kao što su Kopić (42) i Sedloski (46) namjera je podići nogometni odgoj u Maksimirskoj na još jednu višu razinu. Proteklih dana smo mogli čuti da za obje funkcije postoje mnogi kandidati poput Sergeja Jakirovića i Ivana Preleca za klupu B momčadi te Sretena Ćuka za poziciju šefa nogometne škole, što znači da se u klubu podosta vijećalo i analiziralo oko najboljih mogućih opcija za budućnost hrvatskog prvaka.  

Nije pretenciozno reći da Dinamo nikad nije bio ovako dobro ujednačen u svim poljima što se tiče struke. Sedloski, inače bivši kapetan Dinama, je svoj trenerski potencijal već dokazao na klupama Vardara i Širokog Brijega, a Kopić je, uz uspješni put do finala Kupa s Belupom i solidni trenerski mandat u Hajduku, skupio i inozemno iskustvo u Cipru (Pafos).

Neće biti lako naslijediti sav onaj obiteljski duh, ali i rezultatski uspjeh kojeg je klubu pružio  Bjelica, ali čini se da su u Upravi svjesni da je bolje graditi polako i dugoročno nego odmah pokušati nadomjestiti najboljeg stratega u modernoj, ako ne i kompletnoj povijesti kluba. 
 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:56 21.04.2020.

Dinamo je 4 koplja ispred svih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije