Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Rukavina:

U Dinamu je sve pozitivno, nedostaje samo publika...

Tomislav Rukavina
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
06.04.2014.
u 18:30

- Dinamo financijski stoji odlično, plaće su uredne, državi se isplaćuju davanja, omladinska škola funkcionira sjajno, igrači se prodaju za velik novac u najveće klubove – kaže Rukavina.

Krajem veljače Tomislav Rukavina preuzeo je momčad Osijeka zamijenivši na klupi Ivicu Kuleševića. U ovih pet tjedana Rukavina je upisao sedam od mogućih 18 bodova ostvarivši dvije pobjede (Dinamo 3:2, Lokomotiva 2:1), jedan remi (Hajduk 1:1) i pretrpjevši tri poraza (Istra 0:1, Split 0:1, Hrvatski dragovoljac 0:2).

Osječani su maksimirskom pobjedom protiv Lokomotive napokon, nakon dvije godine, spojili dvije uzastopne pobjede i sad su napravili veliki korak u borbi za ostanak...

– To nam je bio i cilj, čekali smo ta dva dobra rezultata u nizu da bismo udahnuli optimizam. Sad smo to dočekali i nadam se da nećemo ispasti iz lige – kaže Rukavina.

Očito vam više leže “veliki” nego “mali”! Počele su priče.

– Ma to mi smeta, mi smo prepošten i preponosan klub da bismo se time bavili.

Jesu li vas zvali bivši suigrači – kvartet Šokota, Marić, Bišćan, Šimić – koji žele srušiti Zdravka Mamića?

– Ne, nisu me zvali. Međutim, o tome imam svoj stav i uvjeren sam da oni u ovome trenutku nemaju snagu za bilo kakvu promjenu. Dinamo financijski stoji odlično, plaće su uredne, državi se isplaćuju davanja, omladinska škola funkcionira sjajno, igrači se prodaju za velik novac u najveće klubove – kaže Rukavina i nastavlja:

– Sve je to, dakle, pozitivno, a nešto je posve drugo što nema publike! Ali, bilo tko da dođe, ne može reći da će imati na stadionu 30.000 gledatelja, to su jeftine laži i čisti populizam!

Ovo vam je prvi samostalan posao, je li bilo straha kad ste ulazili u ovaj rizik?

– Ne, nije jer sam vjerovao u sebe, rad i u ovu momčad. Slažem se da je to bila rizična odluka, ali pun sam samopouzdanja. Dovoljno sam dugo učio od trenera u igračkoj karijeri, a zahvalan sam Dinamu koji mi je omogućio trenerski rad na najvišoj razini.

Kakva je vaša trenerska filozofija?

Napadački nogomet, to je ono što me zanima. Najvažnije je da trener prepozna igrače i situaciju te da na osnovi toga isplanira svoj način rada za dobar rezultat. Naravno da mi je san doći do najviše razine, do rada s vrhunskim igračima.

Koji je trener ostavio najviše traga na vama?

Cesare Prandelli i Luciano Spalletti. To su vrhunski taktičari. Mnogo sam naučio i od najboljeg hrvatskog trenera Krune Jurčića, kojem sam u tri navrata bio pomoćnik, a od naših trenera posebno cijenim još Iliju Lončarevića i Zorana Vulića.

>> Kako bi mogao iz lige ispasti klub s ovom logistikom!

Ključne riječi

Komentara 4

ĐE
đelek
20:11 06.04.2014.

A što je sa puštanjem utakmica,,a naročito Osijaku!!!????

NI
nidjo
21:20 06.04.2014.

Samo budala moze izjavit da je to samo...

Avatar oracle5
oracle5
22:23 06.04.2014.

U Dinamu je sve pozitivno, nedostaje samo publika...tj. razlog za postojanje. Ali dobio je 6 bodova neće valjda reći nešto loše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije