Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski klasik

Đoković razbio Nadala i prošao u polufinale Roland Garrosa!

Đoković - Nadal
Foto: Reuters
1/11
03.06.2015.
u 18:15

Đoković je odigrao sjajno i, prema ovome što smo do sada vidjeli, izgleda nezaustavljivo

Novak Đoković svladao je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa i napravio novi korak prema osvajanju jedinog Grand Slama koji mu nedostaje. Prvi tenisač svijeta i prvi nositelj slavio svladao je "kralja zemlje" sa 7:5, 6:3 i 6:1.

Đoković je suvereno odradio meč i sasvim zasluženo upisao pobjedu. Nadal je najviše otpora pružio u prvom setu iako je na početku gubio 4:0. No uspio se vratiti i doći do 5:5. No, Đoković je onda lagano osvojio gem na svoj servis da bi zatim iskoristio šestu set-loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

Nakon toga je Đoković bio sve bolji kako je meč odmicao, dok je Nadal padao. Srbijanskom tenisaču za osvajanje drugog seta bio je dovoljan break kod 5:3, a u trećem je tri puta oduzimao servis protivniku. Osvetio se tako Nadalu za poraz u lanjskom finalu i smanjio na 21:23 u međusobnim susretima sa Španjolcem.

Nadal je na teren stigao u tenisicama s brojem devet što označava broj osvojenih Roland Garrosa. No, sedmi tenisač svijeta morat će još pričekati na "decimu". S druge strane, Đoković je odigrao sjajno i prema ovome što smo do sada vidjeli, izgleda nezaustavljivo.

Đoković u polufinalu ide na Andyja Murrayja koji je 7:6(4), 6:2, 5:7, 6:1 svladao Davida Ferrera. Drugi polufinalni par čine Jo-Wilfried Tsonga i Stan Wawrinka.

>>Kako je to moguće? Zrakoplov iznad Roland Garrosa kretao se unatrag

>>Slijedi teniska poslastica: Đoković na Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa!

Tijek meča:

N. Đoković - R. Nadal 7:5, 6:3, 6:1

3. set

6:1 - Break Đokovića i pobjeda! Nadal se sasvim raspao, napravio je dvostruku servis-pogrešku na Đokovićevu meč-loptu. Prvi tenisač svijeta prošao je u polufinale, a po ovome što smo do sada vidjeli – izgleda nezaustavljivo.

5:1 – Đoković je iskoristio servis i jedan ga gem dijeli od pobjede.

4:1 – Nadal je stigao do prvog gema u ovom setu.

3:0 – Novi break Đokovića! Čini se da je ovdje priči kraj...

1:0 – Đoković je već na početku uzeo servis Nadalu. Prvi tenisač svijeta sada ima veliku prednost.

2. set

6:3 – Set za Đokovića! Srbijanski tenisač osvojio je gem na svoj servis i poveo 2:0 u setovima. Iskoristio je četvrtu set–loptu i stigao do velike prednosti. Đoković igra sjajno, a prva dva seta osvojio je za sat i 56 minuta.

5:3 – Break za Đokovića! Nadal je kod 4:3 servirao, no Đoković mu je uzeo servis. Iskoristio je drugu break-loptu u gemu. Sada će servirati za drugi set.

2:2 – Oba tenisača drže svoj servis u drugom setu.

1. set

7:5 – Set za Đokovića! Prvi tenisač svijeta u ovom je gemu dva puta propustio set-loptu. No, treću (ukupno šestu) iskoristio je i poveo 1:0 u setovima!

5:5 – Nadal je spasio tri se- lopte Đokovića i izjednačio!

4:4 – Nadal se vratio! Sjajan tenis u Roland Garrosu! Španjolac je na Đokovićev servis imao 40:30, no Srbin je došao do izjednačenja. Nakon toga je spasio još dvije break-lopte, a onda na Nadalovu prednost jednu laganu loptu poslao u mrežu.

4:1 – Break za Nadala! Španjolac se razbudio i uzeo servis Đokoviću. Sjajno je pogodio jednu paralelu što je impresioniralo i prvog igrača svijeta pa je dignuo palac u zrak. No, Đoković još uvijek ima break prednost.

4:0 – Katastrofa za Nadala na početku meča. Đoković mu je i drugi put uzeo servis i čini se da je ovaj set odlučen.

2:0 – I odmah break! Nadal nije dobro ušao u meč, odmah je izgubio svoj servis!

1:0 – Đoković je prvi na servisu i bez problema je poveo 1:0, nije izgubio niti jedan poen.

Komentara 52

RL
@rlando
16:09 03.06.2015.

Bravo Novak, samelji tog Vamos-Tamos !!!!

AN
Andreeejjj
18:41 03.06.2015.

BraWooo svjetski NO 1...koji voli sve naše igraće i pomaže im i hvali ih a večina nas ga vrijedja i blati! SRAMOTA...NOLE kraljinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..ljudinaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

KR
krass
19:31 03.06.2015.

E hrvatin@, da baba ima m.da bila bi deda. Nemoj umanjivati kvalitet No 1. ipak decko gazi konstantno, nije on Čilic jednom u 5 godina pa da kazes eto posrecilo mu se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije