Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni tajnik Fife:

U Brazilu će najteže biti navijačima!

Jerome Valcke
Foto: PIXSELL/DPA
09.05.2014.
u 15:42

- Ne možete spavati na plaži, prvenstveno zato što je tada zima. Pobrinite se da si organizirate smještaj. Ne možete samo doći s ruksakom i hodati bez plana, jer tamo nema vlakova. Ne možete sjesti u automobil i odvesti se u sljedeći grad - upozorio je Vilcke.

Velika udaljenost gradova, loša prometna povezanost, upitna sigurnost i ćudljiva priroda neki su od problema na koje će naići sudionici i posjetitelji Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Glavni tajnik Fife Jerome Valcke istaknuo je da će najteže biti upravo brojnim navijačima.

- Najveći izazov je pred navijačima. Ne medijima, momčadima ili službenicima. Zato im poručujem da se dobro organiziraju prije odlaska u Brazil - rekao je Valcke.

Upozorio je da ne mogu samo sjesti na vlak i doći bez ikakvih planova, kao što je bio slučaj na prvenstvu u Njemačkoj prije osam godina, kad je bilo vrlo lako putovati zemljom.

- Ne možete spavati na plaži, prvenstveno zato što je tada zima. Pobrinite se da si organizirate smještaj. Ne možete samo doći s ruksakom i hodati bez plana, jer tamo nema vlakova. Ne možete sjesti u automobil i odvesti se u sljedeći grad - upozorio je.

Organizatorima se zamjera što su prvenstvo smjestili u 12 gradova. Oni se pravdaju željom da što veći broj Brazilaca vidi prvenstvo i domaću reprezentaciju. Smatrali su da će se problem prometne povezanosti riješiti unutar pet godina koliko su imali na raspolaganju. Kako se to nije dogodilo,  Fifa je u strahu da će mnogi navijači propustiti utakmice jer su zakasnili na letove.

- Ako provedete pet sati ispred noćnog kluba jer ne možete ući, to upropasti vašu večer. To se nama ne bi smjelo dogoditi - zaključio je Valcke.

>>Blago Scolariju! Ne idu na Hrvate, a na tržištu vrijede 160 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije